ToPo miesten divarifinaaleihin – naiset yhden voiton päässä divarin voitosta!

13.4.2021

ToPon miehet etenivät komeasti Miesten divisioonan finaaleihin voittaen Turun Kristikan komeasti otteluvoitoin 3–1. Naiset ottivat toisen kiinnityksen naisten divarin voittoon komealla vierasvoitolla.

Turussa tiistaina pelattu ratkaiseva ottelu oli vahvaa ToPon hallintaa kolme jaksoa, mutta silti Turun tiistai-illassa nähtiin hyvin jännittävä välieräottelu.

ToPo tuli vahvalla sykkeellä otteluun, hyökkäys toimi läpi avauspuoliajan hyvin, mutta varsinkin puolustuspäässä nähtiin hyviä stoppeja. ToPon johto oli suurimmillaan toisella neljänneksellä 23 pistettä, mutta lopullinen ero pitkälle tauolle lähdettäessä oli 17 pistettä (30–47).

Kolmas jakso oli vahvaa tekemistä Kristikalta ja heti neljänneksen alkuun nähty 14–0 pisteputki toi Ritarit peliin mukaan. Tuon putken jälkeen ToPo pääsi taas paremmin peliin mukaan ja neljänneksen lopussa ero jojoili kahden ja yhdeksän pisteen välissä. Puolen tunnin pelaamisen jälkeen ToPon johto oli kolme pistettä (65–68).

Viimeinen neljännes oli ToPolta vahvaa tekemistä, mutta Kristika aina välillä tuli käymään yhden korin päässä. ToPo iski tärkeän yhdeksän pisteen runin neljänneksen loppupuolella, joka käytännössä ratkaisi ottelun. Tuon kruununa nähtiin Alvar Michelsenin onnistunut kolmonen, joka venytti ToPon johdon 12 pisteeseen vajaa kaksi minuuttia ennen loppua.

ToPo kontrolloi ottelun lopun hyvin ja finaalipaikka irtosi 91–80 voitolla.

Tähtipaitojen paras pistemies oli kapteeni-Juuso Kauppinen (22 pts, 7 levypalloa, 6 syöttöä). Tupla-tuplan nakutti Mikael Sandberg (19 pts, 10 levypalloa) sekä kaksinumeroisiin pisteisiin ylsivät Alvar Michelsen (15 pts) ja Nicolas Meyer (15 pts, 6 levypalloa, 5 syöttöä).

Naiset komeaan vierasvoittoon Nokialla!

Lauantaina ToPo nappasi trillerimäisen ottelun jälkeen yhden pisteen kotivoiton BC Nokiasta. Tiistaina Nokialla ToPo oli emäntänä talossa heti alusta asti.

ToPo avasi ottelun todella kovalla 12–0 runilla, mutta avausneljänneksen kuluessa myös Näädättäret pääsi paremmin peliin mukaan. Tilanne avauskympin jälkeen oli 12–21.

Toinen jakso oli todella vahvaa ToPon näytöstä ja varsinkin hyökkäyspäässä nähtiin runsaasti onnistumisia. Nokia pääsi myös korien makuun hyökkäyspäässään, mutta ToPon taukojohto oli hyvin selvä 26–49.

Kolmas neljännes ratkaisi ottelun lopullisesti, kun ToPo onnistui hyvin kummassakin päässä kenttää. Eroa viimeiselle neljännekselle lähtiessä oli jo 32 pistettä (40–72).

Viimeisen neljänneksen Nokia vei kuudella pisteellä, mutta sillä ei ollut enää merkitystä ottelun voittajan suhteen. ToPolle komea 66–92 voitto Nokialta!

ToPolta kaksinumeroisiin pisteisiin ylsi viisi pelaajaa. Magdalene Agyei (13 pts, 10 levypalloa) sekä Rosa Lehti (11 pts, 10 levypalloa) ylsivät tupla-tupliin. 12 pistettä heittivät Meri Kanerva sekä Elina Mäntynen ja kymmenen pistettä heitti Tessa Virtanen. Syöttötilaston ykkönen oli Maija Kuisma (neljä).

Naisten finaalisarja jatkuu perjantaina Munkkiniemessä, kun ToPolla on finaalisarja ensimmäisen kerran katkolla. Ottelu starttaa klo 19 Munkkiniemen Yhteiskoululla ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta. Miesten divarifinaalisarja käynnistynee lauantaina Loimaan Liikuntahallilla. Ensimmäinen ottelu Munkkiniemessä pelataan ensi viikolla.

Kuva: Harri Vallila