ToPo Miehet uudistuneena kauteen 2021-2022

8.10.2021

ToPo lähtee uudistuneella joukkueella kohti miesten divaria!

Torpan Pojat on valmistautunut jo kuudenteen perättäiseen M1DA-kauteen ja joukkue lähteekin tulevaan kauteen hyvin mielenkiintoisista asetelmista. Viime kausi päättyi pettymykseen, kun komeasti finaaleihin edennyt ToPo-lauma kärsi finaaleissa tappion Biisoneille ja kaulaan ripustettiin hopeiset mitalit.

Viime kaudella joukkueen päävalmentajana toiminut Risto-Matti Rousku suuntasi Kauhajoelle ja sen lisäksi pelaajistossa on koettu myllerrystä. Joukkueen monivuotiset luottoratsut Tuomas Laine sekä Juuso Kauppinenpoistuvat joukkueen vahvuudesta, kuten myös Santeri Makkonen, Mikael Sandberg sekä Nicholas Meyer.

Kun vanhoja nimiä on listalta lähtenyt, on uusia nimiä tullut luonnollisesti sisään. Paluun Munkkiniemeen tekee ”Taikuri”-Miki Kuusisto, jonka upeita oivalluksia nähdään jälleen MYKin parketilla vuoden tauon jälkeen. Kotimaiseen pelaajarunkoon tuotiin vielä kaksi uutta lisäystä aivan kaudella alla, kun Honkaa pitkään edustanut Topi Halme siirtyi Tähtipaitoihin. Westsidessa viime kaudella pelannut, yli 500 Korisliigaottelun Eldar Skamo on myös kiintoisa lisäys joukkueeseen. Lisäksi mielenkiintoinen nimi on ToPon oma kasvatti Karl Engelvuori, joka tekee paluun Munkkaan vuosien tauon jälkeen.

ToPon laadukasta kotimaista pelaajarunkoa on täydennetty tällä kaudella myös kolmella jenkkipelaajalla. 1B:ssä kovia tehoja Karkkilan paidassa toissa kaudella tehnyt Caleb Richey (26.5 pts, 8.9 syöttöä, 6.4 levypalloa) tuo lisää pelintekovoimaa Taikuri-Kuusiston rinnalle. Richey’n tavoin kovia tehoja 1B:ssä viimeisen kahden vuoden aikana tehnyt Robert Hall (viime kaudella 22.5 pts, 8.0 levypalloa, 6.2 syöttöä) liittyi joukkueeseen kauden alla. Kokoa ToPon joukkueeseen tuo 210-senttinen järkälemäinen sentteri Tommy Hamilton.

Viime kauden joukkueesta joukkueessa jatkavat Eero Sahlberg, Alvar Michelsen, Ilkka Sirola, Kalle Koponen sekäAkseli Mäkinen, jotka tuovat tärkeää jatkuvuutta Munkkiniemen Lakersin projektiin.

ToPon päävalmentajana alkavalla kaudella toimiva Jussi Syrjänen on tyytyväinen joukkueen rakennuksen onnistumiseen.

”Joukkueen rakennus on onnistunut hyvin. Meillä on laadukas ja laaja rosteri. Pyrimme pelaamaan kollektiivista joukkuekoripalloa ja uskon, että meillä on pelaajia, jotka pystyvät tähän, mutta samalla myös sopivasti rikkomaan joukkuehyökkäyksen kovilla henkilökohtaisilla suorituksilla.”

ToPo ei ole harjoituskaudella pelannut kovinkaan montaa harjoitusottelua, mutta laadukkaan harjoittelun myötä joukkue on valmis, kun sunnuntai-iltana pallo heitetään ensimmäistä kertaa ilmaan.

”Pre-seasonilla ei ole pelattu montaakaan pelejä, mutta olemme päässeet harjoittelemaan laadukkaasti. Joukkueessa on tosiaan paljon uusia pelaajia, jotka eivät ole pelanneet yhdessä, joten se ottaa varmaan oman aikansa ennen kuin joukkuepelaaminen on täysin kunnossa.”

Joukkueen valmennuspuolella on tehty pieniä viilauksia alkavalle kaudelle. Jussi Syrjänen on päävalmentajan roolissa, ja hänen apunaan toimivat paluun ToPoon tekevä Hanot Zabaleta sekä joukkueen matkassa vuodesta 2016 vaikuttanut Markus Rautala.

”Joukkueen valmennuksessa on muutos viime kauteen, mutta roolituksissa ei ole suurta muutosta. Olen viimeiset kaksi kautta vastannut meidän hyökkäyksestämme ja vetänyt suurimman osan harjoituksista, sama jatkuu myös tällä kaudella. Otteluissa pyrin auttamaan tarvittaessa meidän pelaamistamme, mutta samalla uskon, että harjoituksissa tehdään työ ja peleissä pyrin antamaan pelaajien pelata.”

”Tulevalla kaudella Hanot Zabaleta vastaa suurimmaksi osaksi puolustuksesta yhdessä tehtyjen raamien sisällä. Hanotilla tulee olemaan iso rooli otteluissa myös sen takia, etten kaikissa otteluissa ole paikalla naisten joukkueen takia. Markus Rautala on korvaamaton apu miesten joukkueelle. Markus pystyy hoitamaan roolin kuin roolin päävalmentajasta matkanjohtajaan. Markuksella on aito halu auttaa kaikkia mukana olevia.”

Pieni katsaus divarin muihin joukkueisiin

Ennakkoarvioissa Munkkiniemen ylpeyden pahimmaksi haastajaksi on veikkailtu Turun Kristikaa. Viime kaudella ToPolle välierissä hävinneen Kristikan runko on pysynyt hyvin kasassa, ja joukkueen ykköstähtenä jatkaa Mikael Aalto. Merkittävimpiä vahvistuksia joukkueessa ovat Kaarinan Urasta saapuneet Ville Hänninen sekä Teemu Sulonen ja Hongasta Turkuun saapunut Ville Wuorenjuuri.

Viime kaudella myös semifinaalivaiheeseen päässyt HBA-Märsky on kokenut rutkasti muutoksia alkaneelle kaudelle, kun uutta vuosikertaa on tuotu jälleen joukkueeseen sisään. Viime kauden luottopelaajista mm. Viljami Vartiainensekä Miro Little kuitenkin nähdään uututtaan kiiltävässä Urhea-hallissa alkavalla kaudella.

ToPon paikallisvastustajista Helsingin NMKY:n vahvuudessa nähdään jälleen Helsinki Seagullsin nuorempaa kaartia, johon täksi kaudeksi liittyi viime kaudella ToPoa edustanut Santeri Makkonen. Myös 18-vuotias Emil Skyttä on mielenkiintoinen seurattava. Munkkiniemen Kisapojat lähtevät uuteen kauteen Enzo Kamisen valmennuksessa. Joukkueen luottoratsuina jatkavat alkavallakin kaudella ex-ToPo Tuomo Antikainen sekä Robin Åvist.

Tapiolan Honka luottaa jälleen vahvasti nuoreen voimaan. Nuoria pelaajia eteenpäin on potkimassa komean triplatuplan kauden avauksessa Pyrintöä vastaan tehnyt jenkkivahvistus Travis McConico. Pyrinnön joukkueessa isoa roolia nauttivat Kion Williams sekä nuoreen joukkueeseen kokemusta tuova Mika Nuolivirta.

Viime kauden ToPolaisia nähdään myös Järvenpäässä, kun Raiders hankki riveihinsä Christian Ahokkaan. Raidersin nuorta kokoonpanoa on täydennetty kahdella jenkkipelaajalla, kun joukkueeseen ovat saapuneet Devaughn Jenkins sekä Ahmad Gilbert. Viime kaudella ToPon kanssa tiukan puolivälieräsarjan pelannut Kouvot on mielenkiintoinen ryhmä myös tällä kaudella. Kouvot Akatemiasta ehdottomasti kannattaa seurata Kristikasta Kouvolaan siirtynyttä 17-vuotiasta Daniel Rantapajua.

Mikko Tupamäen JBA on kokenut menetyksiä viime kaudesta, mutta varmasti iskukykyinen nippu on jälleen jyväskyläläisilläkin kasassa. Uutena miehenä joukkueeseen on liittynyt viime kaudella Katajaa edustanut, ToPo-kasvatti Semi Saari. JBA:n paikallisvastustaja Äänekosken Huima palasi takaisin 1A-tasolle. Tuostakin joukkueesta löytyy kiinnostavia seurattavia muun muassa Kouvoista siirtyneen Kalle Kalinin sekä Kristikasta saapuneen Timi Puittisen muodossa.

ToPon kauden avausvastustaja on Oulu Basketball. Upouudessa Ouluhallissa ToPoa isännöivä viime kauden sarjajumbo on tehnyt panostuksia siihen suuntaan, ettei viime kauden sijoitus toistu. Nuoreen joukkueen runkoon kokemusta tuovat Jussit Eskola ja Hämäläinen. Lisäksi Ouluun on tuotu kolme nuorta jenkkipelajaa Dennis McKinney, Clayton Guillozet sekä Myles Howard.

ToPo miesten kauden ensimmäinen kotiottelu pelataan lauantaina 16.10. klo 18, tietysti Munkkiniemen Yhteiskoululla.