ToPo lähtee vahvistuneena kohti Naisten Korisliigakautta!

1.10.2021

Viime kausi oli kaiken kaikkiaan hyvin hankala, mutta nyt alkava kausi näyttää onneksemme huomattavasti paremmalta! Viime kaudella täysin kotimaisilla voimilla pelannut ToPo sijoittui Naisten Korisliigassa juuri ja juuri pudotuspelien ulkopuolelle, kun joukkueen lopullinen sijoitus oli yhdeksäs. Tälle kaudelle ToPo lähtee samassa valmennuksessa, mutta pelaajisto on kokenut muutoksia.

Kesäkauden suurin uutinen oli Taru Tuukkasen paluu kotiin kymmenen vuoden tauon jälkeen. Tuukkasen paluu Tähtipaitoihin on valtavan iso asia naisten edustusjoukkueelle, mutta myös koko seuralle. 44-vuotias ToPo-kasvatti ja suomikorislegenda on edelleen ollut myös parketin puolella aivan Korisliigan kärkipelaajia ja Tuukkanen oli viime kaudellakin isossa roolissa johdattamassa Honkaa aina finaaleihin asti.

Tuukkasen lisäksi ToPoon roppakaupalla kokemusta tuo paluun pelikentille tekevä Henna Salomaa. 32-vuotiaan Salomaan edelliset ottelut löytyvät kaudelta 2018–19 HyPon riveistä, jonka jälkeen polvivaivat ovat olleet ex-maajoukkuepelaajan riesana.

Kokenut kaksikko tuo ToPoon paljon lisäarvoa, jonka tietää myös ToPon valmennuksessa jatkava Jussi Syrjänen

”Kokeneemmilla pelaajilla on erittäin tärkeä vaikutus joukkueen tekemiseen. Vaikutus näkyy harjoituksissa ja otteluissa, mutta toivon ja uskon, että se näkyy ja kuuluu myös pelaajien kesken silloin, kun valmennus ei ole paikalla.”

Munkkiniemen parketeilla nähdään myös vuoden tauon jälkeen yhdysvaltalaisvahvistuksia kaksin kappalein. Aikaisemmin urallaan Ranskassa pelannut 26-vuotias Kelsey McClure tuo taitoa ToPon takakentälle. Viime kaudella hyvillä tehoilla Ruotsin pääsarjassa operoinut Erika Davenport (16.0 pts, 10.5 levypalloa) on myös hyvin mielenkiintoinen seurattava.

Viime kauden joukkueesta jatkuvuutta tälle kaudelle tuovat muun muassa 12 pisteen keskiarvolla palloa koriin heittänyt Nea Kuisma, jatkuvasti kehittyvä Magdalene Agyei (6.1 pts, 5.6 levypalloa) sekä 17-vuotias nuori kyky Meri Kanerva (6.9 pts).

Jussi Syrjänen kokee, että tulevan kauden joukkueen rakennus on onnistunut mainiosti.

”Joukkueen rakennuksessa on onnistuttu mielestäni hyvin. Joukkueessa on kokoa sekä taitoa aikaisempia vuosia enemmän. Uskoisin, että tänä vuonna pystymme kamppailemaan voitosta jokaisessa ottelussa.”

ToPon valmennuksessa Syrjäsen ohella tulevalla kaudella jatkaa myös kolmannen kautensa päävalmentajana aloittava Niko Kuusi. Syrjänen avasi hieman joukkueen valmennuskaksikon toiminnasta ja työnjaosta.

”Valmennuksessa minä vastaan hyvin pitkälle pelitavasta ja taktisista valinnoista. Olen isossa roolissa harjoituksissa, mutta miesten joukkueen tavoin otteluissa roolini on pienempi. Nikolla on iso rooli varsinkin otteluissa, mutta pyrimme toimimaan mahdollisimman paljon yhdessä kaikessa, mikä liittyy päivittäiseen tekemiseen. Uskon vahvasti siihen, että harjoituksissa luomme systeemin, minkä sisällä pelaajat saavat olla luovia ja toteuttaa sitä peleissä. Pelaajat pelaavat ja valmentajat ovat mukana vain auttamassa.”


Pieni katsaus Korisliigan muihin joukkueisiin

Alkavaan kauteen suurimpana suosikkina lähtee viime kauden mestari Peli-Karhut. ToPoa lauantaina kauden avausottelussa emännöivä PeKa on tulevalla kaudella uudessa komennossa, kun Roope Mäkelän päävalmentajan paikalla korvasi viime kauden apuvalmentaja Mika Hartonen. Joukkueen kivenkovan kotimaisen rungon (mm. Linda-Lotta Lehtoranta, Lotta Lehtoranta, Ella Salminen) lisäksi joukkueessa jatkaa kivenkova jenkkivahvistus Zykera Rice sekä uutena kasvona mukaan tulee Naomi Davenport.

Viime kaudella toiseksi sijoittunut Honka on kokenut muutoksia viime kaudesta. Laadukkaat nuoret kotimaiset pelaajat (mm. Alexandra Ailus, Lotta-Kaisa Paltemaa) sekä mielenkiintoiset jenkkivahvistukset (Desiree Ramos, Carmen Tyson-Thomas) tekevät Hongasta kuitenkin mielenkiintoisen vastustajan.

PK-seudun muista joukkueista EBT lähtee kauteen laadukkaalla, mutta kapeahkolla rosterilla. Espoolaisten peliä pyörittää Sanni Tuomisto ja joukkueeseen aivan kauden alla liittyi myös jenkkivahvistus Alyesha Lovett. HBA-Märsky on vahvistunut Hongasta saapuneilla Elina Aarnisalolla sekä Henna Sandvikilla, ja Pyrinnöstäkin joukkueeseen saapui hyvän viime kauden pelannut Liisa Taponen. HBA tulee olemaan varmasti vaikea voitettava alkavalla kaudella.

Viime kaudella kolmanneksi sijoittunut Forssan Alku on kärsinyt muutamista menetyksistä, mutta on joukkueeseen tuotu sisään myös laatua (Roosa Kosonen, Tuulia Anttonen (os. Timo), Davida Dale, Wendi Bibbins). Lappeenrannan Catz sai joukkueeseen tärkeän paluumuuttajan, kun Elena Melto palasi Kotkasta kotiin. Myös Lotta Hämäläisen paluu EBT:stä Lappeenrantaan oli hyvin merkittävä Catzin kannalta.

Viime kaudella sarjajumboksi jäänyt Pyrintö on myös vahvistunut talvikauden aikana. Joukkueeseen on saapunut jenkkivahvistus Whisper Fisherin lisäksi viime kaudella ToPoa edustanut Rosa Lehti sekä Catzista saapunut Taru Timo. Viime kaudella komeasti kuudenneksi sijoittunut Vimpelin Veto on tälläkin kaudella vahvasti Kujalansiskosten (Riikka ja Anni) sekä ulkomaalaisvahvistuksien varassa. Ulkomaalaispelaajat ovat alkavalla kaudella jenkkipelaajat Shaylen Burnett ja Kym Royster sekä serbi Anastasija Podunavac.

Korisliigan täydentää Joonas Frimodigin johdolla jatkava Kouvottaret. Joukkueen tähtenä jatkaa viime kaudella säväyttänyt jenkki Sarah Toeaina, joka saa seurakseen Rashida Timbillan. Kotimaisista pelaajista mainittakoon joukkueessa jatkava Kaisa Kuisma sekä paluun Saksasta Suomeen tekevä Saara Sandell.


Kausikortit ovat nyt myynnissä! Hanki omasi -> TORPPA SHOP

Jokaisesta aikuisten normaalista kausikortista edustusjoukkueet tukevat junioreita 20 eurolla!


team roster 2021-2022

otteluohjelma