ToPo jatkoi voittokulkuaan Munkkiniemessä Raidersin kustannuksella

15.11.2020

Munkkiniemen lauantaisaunaan saapui tällä kertaa vieraaksi Järvenpään Raiders. Molemmat joukkueet olivat napanneet sarjassa ensimmäisestä neljästä kamppailustaan kolme voittoa.

Raiders tuli todella kovaa otteluun ja joukkue nappasi parhaimmillaan viiden pisteen johdon heti alkuminuuteilla. ToPo ei tuosta hetkahtanut, vaan avausneljänneksen viimeiset seitsemän minuuttia menivät kotijoukkueen eduksi lukemin 24–2. Tuo ajanjakso sisälsi ToPolta myös 21 pisteen pisteputken. Avausjakson jälkeen ToPo johti ottelua 30–13.

Ottelun toinen jakso näytti koripallon arvaamattomuuden. Raiders iski neljänneksen aikana 30 pistettä JordanJacksin sekä Joshua Wilchcomben johdolla. ToPolla oli ongelmia hyökkäyspäässä ja näin pitkälle tauolle siirryttiin ToPon 46–43 johtoasemasta.

Toinen puoliaika alkoi tasaisesti, mutta vähitellen ToPo onnistui tekemään eroa tulostaululle. Munkan Lakers iski todella laajalla rintamalla palloa koriin ja Raiders ei pysynyt millään perässä. ToPon puolustuspelaaminenkin onnistui huomattavasti toista jaksoa paremmin ja järvenpääläiset iskivät ainoastaan yhdeksän pistettä neljänneksen aikana. Puolen tunnin pelaamisen jälkeen ToPon johto oli 19 pistettä (71–52).

Ottelun viimeinen neljännes alkoi jälleen Raidersin tahdissa ja ero kaventui pienimmillään yhdeksään. ToPo onnistui kuitenkin hyvin kontrolloimaan ottelun lopun, ja loppulukemat Munkkiniemen Yhteiskoulun digitaaleilla olivat 95–75.

Ottelun tehomiehet

ToPolta tuli hyökkäyspäässä onnistumisia jälleen laajalta rintamalta. Kaksinumeroisiin pisteihin ylsivät JuusoKauppinen (19 pts), Alvar Michelsen (16 pts), Nicolas Meyer (14 pts), Eero Sahlberg (13 pts) sekä SanteriMakkonen (12 pts). ToPo oli läpiottelun levypallotilastossa Raidersin edellä ja sen tilaston kärjessä kotijoukkueelta löytyi tupla-tuplan nakuttanut Michelsen (10 levaria). Hänelle hyvää tukea antoivat muun muassa Makkonen (seitsemän levaria) sekä Kauppinen (kuusi levaria) ToPon pelaajistosta jokainen tienasi ainakin yhden koriin johtaneen syötön tililleen. Niitä eniten keräsivät Juuso Kauppinen (seitsemän syöttöä) sekä Michelsen (viisi syöttöä).

Raidersin sekä samalla koko ottelun tehokkain pelaaja oli 28 pistettä nakuttanut Jordan Jacks. Hänelle tulitukea antoi Joshua Wilchcombe (20 pts) sekä Teemu Kinnunen (11 pts). Levypallotilastoa dominoivat Wilchcombe (11 levaria) sekä Jacks (seitsemän levaria). Syöttötilaston kärjestä löytyivät viisi koria alustaneet Jacks sekä Ossi Eskola.

ToPon jokaisessa kotiottelussa palkitaan molempien joukkueiden paras pelaaja Kaurilan Saunan tuotepalkinnolla. Lauantaina joukkueista palkittiin Juuso Kauppinen (ToPo) sekä Jordan Jacks (Raiders).

Ottelussa oli paikalla myös Helsingin Pyttykerho. Pyttykerho valitsi ottelun parhaaksi pelaajaksi varsin ansaitusti Alvar ”Allu” Michelsenin.