ToPo jäi HBA:n pihteihin

14.1.2021

Torstaina pelattiin Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa Miesten Divisioona A:n mielenkiintoinen kärkipään kähinä, jossa HBA-Märsky ja ToPo ottivat mittaa toisistaan.

Ottelun alku oli ToPolle hankala ja HBA hallitsi kamppailua. Tuomas Laine sai nopeasti kaksi virhettä ja Ipe Pehkosen ollessa sivussa hankaloitui vierasjoukkueen pelinjohto. ToPo pysyi kuitenkin ottelussa mukana mutta, avausjakson loppupuolella HBA onnistui iskemään pienen hajuraon vieraisiinsa. Kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen tilanne oli 21–15 HBA:n eduksi.

Toinen kymppi oli todella vaikea ToPolle. HBA:n puolustus tyrehdytti hyvin ToPon hyökkäyspelaamista ja puolustuspäässä ToPo oli vaikeuksissa kotijoukkueen vikkelien pelaajien kanssa. Pitkälle tauolle lähdettiin HBA:n varsin selvässä 45–28 johdossa.

Kolmannella jaksolla ToPo sai omaa hyökkäyspeliä toimimaan jälleen hieman paremmin ja pallot alkoivat löytämään oikeaa osoitetta tehokkaammin. Piste-ero ei silti kaventunut, koska HBA jatkoi hyvää tekemistä omassa hyökkäyspäässään. Puolen tunnin pelaamisen jälkeen tilanne Märskyssä oli kotijoukkueen eduksi lukemin 74–52.

Viimeinen neljännes ei tuonut muutosta pelin kuvaan, joten ToPon voittoputki katkesi HBA:n käsittelyssä. Lopputulos HBA:n eduksi lopulta 91–76. Ennakkoon ToPon ja HBA:n väliset kamppailut ovat olleet kautta historian hyvinkin energisiä tehopakkauksia, mutta torstain ottelu oli tästä poikkeus eikä pelistä jäänyt paljoakaan merkintöjä historian kirjoihin.

Ottelun tehomiehet

HBA:n tehokkaimmat pelaajat olivat Aarni Korkiatupa (20 pts), Viljami Vartiainen (14 pts) sekä Thomas Exaucia (11 pts). Levypalloja eniten kahmi seitsemän levarin Luukas Vaara ja eniten koriin johtaneita syöttöjä antoivat Exaucia, Ville Tolonen sekä Miro Little (3 syöttöä).

ToPon joukkueesta neljä pelaajaa heitti kymmenen pistettä. He olivat Alvar Michelsen, Nicolas Meyer, Juuso Kauppinen sekä Santeri Makkonen. Levypalloissa ykkönen oli Meyer (seitsemän) sekä eniten syöttöjä antoi Tuomas Laine (viisi syöttöä).

ToPon seuraava ottelu tulee vastaan nopeasti, kun jo lauantaina joukkue saa LoKoKo Bisonsin vieraaksi. Kamppailu alkaa Munkkiniemessä klo 18.