Toinen finaali kahden jatkoajan jälkeen PeKalle

19.4.2023

IImar'I Thomas uurasti 50 peliminuuttia ja teki Korisliiga-historiaa.

Töölön Kisahalli oli täyttynyt hienosti ja toista finaalia oli seuraamassa peräti 926 silmäparia. Avauspuolikkaalla vierasjoukkue oli hieman edellä ja puoliajaksi pukukoppiin siirryttiin Peli-Karhujen kuuden pisteen johdossa.

ToPo hengitti kuitenkin koko ajan PeKan niskaan. Helsinkiläiset tasoittivat ottelun 11 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Taru Tuukkasen upottaessa lay-upin. Raivokkaan puolustuksen seurauksena Iggy Allen taisteli vielä kiistapallon ja ansaitsi ToPolle kaksi sekuntia aikaa rakentaa voittoheitto, mutta valitettavasti IImar'I Thomaksen heitto pyörähti rautojen kautta ulos ja näin pelissä siirryttiin jatkoajalle.

Joukkueet eivät saaneet eroa toistensa välille vielä ensimmäisellä jatkoajalla, vaan paremman joukkueen ratkaiseminen vaati tällä kertaa 50 peliminuuttia. PeKa vei kuitenkin toisen jatkoajan selvästi 17-7 ja upea ToPolainen yleisö joutui pettymään.

IImar’I Thomas teki hurjaa jälkeä hyökkäyspäässä pussittaen 44 pistettä ja taistellen 16 levypalloa. 44 pistettä on kaikkien aikojen ennätys naisten Korisliigan pudotuspeleissä, hyvä Immu!!! PeKan Kleemann-Day:lle kirjattiin 42 pistettä ja 11 levypalloa. 

- PeKa toteutti peliään paremmalla laadulla varsinkin alussa ja olimme hukassa pallocreenien kanssa. Lopussa meille tuli muutama menetetty pallon hallinta. Rutiineihin täytyy luottaa, katsotaan mitä tehdään perjantaina, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi tuumaili ottelun jälkeen.


Eilisessä ottelussa tehtiin tappiosta huolimatta historiaa - ja millä tavalla!  ToPon naiset pelasivat ensimmäistä finaalikotipeliään lähes 1000 katsojan edessä!! Tunnelma Kisiksellä oli mieletön ja ToPo näytti, että naisten koris on kova juttu. Koko kauden ja koko koronan jälkeisen ajan ennätysyleisö naisten Korisliigassa. Hyvä Torppa, kiitos #topofamily! 

Perjantaina mennään Kotkaan ja pidetään huoli, että finaalisarja saa jatkoa. Koska tämän päivän Kisiksen fiiliksellä ansaitaan stadiin vielä toinen peli!

Ottelutilastot