Tilastokärki Tyson-Thomas siirtyy ToPoon

9.8.2023

Tyson-Thomas on tehnyt aiempina kausina Korisliigassa hurjaa jälkeä. Kuva: Ville Vuorinen

Naisten joukkueen viime kauden rungosta on uutisoitu jo monen jatkosta, mutta nyt on aika paljastaa joukkueen uusi vahvistus. Pelaaja tuo joukkueeseen paljon lisää taitoa, kokemusta ja intohimoa – Carmen Tyson-Thomas siirtyy vuoden mittaisella sopimuksella osaksi ToPoa!!


Tyson-Thomas aloittaa syksyllä kolmannen kautensa Suomessa. Ensimmäisellä kaudellaan Hongassa tämä pelaaja oli Korisliigan paras pisteissä ja levypalloissa, eikä vauhti toisella kaudella EBT:ssä ollut heikompi. Pisteitä syntyi jopa enemmän kuin ensimmäisellä (26,5 ppg), mutta ToPon IImar’I Thomas vei koko sarjan tilastoissa kärkipaikan (26,8 ppg). Onneksi ensi kaudella molemmat löytyvät tähtipaidoista.


Carmenille itselle ToPoon siirtyminen oli hyvä ratkaisu.

”Mä olen tosi innoissani liittymässä joukkueeseen, jolla on näin paljon potentiaalia. Suurin osa tietääkin, että minulla on perhe, kumppani ja 4-vuotias poika Sisu Suomessa, mitkä vaikuttivat paljon lähellä kotia pysymiseen. Mutta ToPoon siirtyminen oli vielä iso bonus.”, Carmen iloitsee.


Myös ToPon kannalta sopimuksen syntyminen oli iloinen uutinen, kun mukaan saatiin näin kovan luokan pelaaja. Tyson-Thomas tullaan näkemään pelaamisen lisäksi osana U19 tyttöjen valmennustiimiä yhdessä Sandra Prieton, Mia Gardziellan ja Kikka Nordbergin kanssa.

”Carmen oli itse yhteydessä ja kertoi kiinnostuksesta pelata ToPossa. Hän asuu Helsingissä ja oli myös halukas toimimaan juniorivalmennuksessa, joten kokonaisuus kuulosti hyvältä. Carmenin rooli tulee olemaan hyvin erilainen kuin aiemmin Suomessa. Kun hän sisäistää roolinsa niin uskon, että hän tulee olemaan yhtä tehokas kuin aiemminkin mutta eri tavalla.”, GM Syrjänen kertaa sopimuksen tekemisen vaiheita.


Suomessa viettämiensä vuosien aikana Tyson-Thomas on ehtinyt kohdata ToPon jo useaan otteeseen. Viime kaudella sosiaalisessa mediassa levisi laajasti ToPon ja EBT:n välisen ottelun loppuratkaisu, kun Meri Damoiseaux laittoi pallon sisään puolesta kentästä summerin soidessa ja ratkaisi ottelun ToPolle.


”Korisliigassa pelaamieni kahden kauden aikana olen kohdannut kovan ja erittäin aggressiivisen ToPon joukkueen, jonka kanssa pelit ovat olleet katsomisen arvoisia. Viimeksi ottelu päättyi äärimmäisen kovaan buzzer beateriin, jonka jälkeen minun piti heittää high fivet vastustajalle niin upeasta ottelusta. ToPoa vastaan pelaaminen on jatkuvasti vienyt itsenikin parhaisiin suorituksiin, joten vain taivas on rajana, kun pelaamme kaikki yhdessä.”, Carmen muistelee.

Tyson-Thomas tuo joukkueeseen paljon lisä taitoa, kokemusta ja energiaa. Kuva: Ville Vuorinen

Tyson-Thomas pitää ToPoa organisaationa, johon on hienoa päästä mukaan.

”Kun ajattelen kolmea ensimmäisenä mieleen tulevaa ajatusta ToPosta, mieleeni tulee intohimo, palo ja kehitys. Pidän siitä, mitä nämä pelaajat jättävät kentälle. He näyttävät, mitä on kova työ! Rakastan sitä, kuinka he ovat haastaneet ja puolustaneet minua. Ja kun puhun puolustamisesta, yhdet nuorimmista ja MINUN SUOSIKKIPELAAJISTANI ovat Aarrejoki ja Gardziella. Seuraan mielenkiinnolla heidän kehitystään! Olen myös äärimmäisen innoissani päästessäni pelaamaan niin kokeneen ja johtajuutta huokuvan pelaajan kanssa kuin Taru. Ei ehkä tule yllätyksenä, että kunnioitan tätä joukkuetta ja organisaatiota NIIN PALJON.”, Tyson-Thomas ylistää.


Ennen kauden alkua Carmen ehtii vielä nauttimaan asioista, joita ei välttämättä Amerikan mantereelta löydy samaan tapaan. Myös haastattelu sujui jo hienosti kahdella kielellä.


”Kesällä olen nauttinut Suomen kesän kauniista väreistä ja marjojen poimimisesta. Suomalaiset kaverini vitsailevat, että olen SuomAmerikkalainen, koska olen sulautunut tänne niin hyvin ja opiskellut nyt myös suomen kieltä.”, Carmen vitsailee.


Kauden alkaessa Tyson-Thomas aikoo olla pelaaja, joka jää varmasti jokaiselle fanille mieleen.

”ToPolaiset ja muut syksyllä yleisöön saapuvat voivat odottaa minulta pelistä toiseen kovaa kilpailua ja joukkuekavereiden tukemista. Jätän kentälle kaikkeni. Ja tietysti levypallopelaamista! Se, joka haluaa, pystyy. Se vain vaatii, että se ryhtyy.”, Tyson-Thomas päättää kommenttinsa.