Taikuri is back!

21.7.2021

ToPon miesten edustusjoukkue vahvistuu hyvin mieluisella paluumuuttajalla, kun kaudet 2016–20 ToPoa edustanut Miki Kuusisto palaa Munkkiniemeen! Taikurin lisäksi miesten joukkueessa ensi kaudella jatkaa Kalle Koponen.


Tervetuloa takaisin Munkkaan, Miki!

26-vuotias Miki Kuusisto palaa ToPon riveihin vuoden tauon jälkeen. Viime vuoden Kuusisto opiskeli Vierumäellä liikunnanohjaajaksi, mutta nyt jälleen ToPossa pelaaminen on mahdollista. Taikuri kertoo viime kaudellakin seuranneensa ToPon otteita divarin puolella tarkasti ja myös vetoa olisi ollut kentän puolelle.

”Mielestäni viime kausi ToPolta näytti varsin lupaavalta, ja kyllä välillä tuli sellainen olo, että pitäisi itse olla tuolla mukana. Nyt on hyvä ja ennen kaikkea kotoisa fiilis olla takasin ToPossa!”

Kuusisto ottaa ToPossa pelaamisen ohella myös valmennusvastuuta, kun hän toimii 2013-syntyneiden poikien päävalmentajana sekä vastaa yleisemmin ToPo-junioreiden fysiikkavalmentamisesta.

”Tämä (pelaaminen ja valmennus) tuntui järkevältä ratkaisulta tähän paikkaan ja se tukee myös hyvin omia opiskeluitani.”

117 Korisliiga-ottelua kasvattajaseurassaan KTP:ssä pelannut Kuusisto ehti kausien 2016-20 aikana pelata ToPossa 105 M1DA-ottelua. Kaksinkertainen SM-mitalisti kirjautti peliaikaa jokaisella kaudella yli 25 minuutin keskiarvolla, joka kertonee omaa tarinaansa Kuusiston roolista joukkueessa. Taiturimaisista syötöistään Munkkiniemessäkin tunnetulla Kuusistolla ottelua kohden koriin johtaneita syöttöjä ToPon paidassa on tähän mennessä 4.9 kappaletta per ottelua. Pistekeskiarvo Kuusiston ToPo-uralta on 8.0.

Hänen edellisen ToPo-kauden aikana nuo molemmat tilastot olivat vahvasti noususuunnassa. Pisteitä Kuusisto nakutti kaudella 2019–20 10.6 pisteen keskiarvolla, ja koriin johtaneita syöttöjä hän tarjoili peräti kahdeksan kappaletta ottelua kohden. Nuo molemmat lukemat ovat KTP-kasvatin uran selkeästi korkeimpia.

Taikurin piste-ennätys divariottelussa on 26 paunaa, jotka hän iski ottelussa MuKia vastaan lokakuussa 2019. Kuusiston syöttöennätys on syntynyt hänen viimeisimmässään ToPo-ottelussa, maaliskuussa 2020. Silloin Kuusisto alusti peräti 16 koria syötöillään FoKoPoa vastaan.

Kuusisto on pisimmillään ollut ToPon kanssa divarivälierissä, nyt tavoitteet ovat korkeammalla.

”Ensi kaudella tavoitteena on voittaa koko sarja. Tiedän mitä itse tuon pelillisesti joukkueelle ja odotan, että pääsemme joukkueena tekemään töitä tavoitteen eteen.”

Kaikki ToPon otteluita viime vuosien aikana seuranneet varmasti tietävät Kuusiston vahvuudet. Hän itsekin tietää, mitä häneltä odotetaan ja mitä hän joukkueeseen tuo.

”Joukkueelle tuon pelinrakentajana rytmiä ja järjestelmällisyyttä. Lähtökohtaisesti koitan luoda joukkuekavereille parhaan mahdollisen paikan skorata. Mikään ei lämmitä omaa mieltä niin paljon kuin hyvän syötön antaminen kaverille.”

ToPo-valmentaja Jussi Syrjänen tietää, millainen arvo Kuusiston paluulla Tähtipaitoihin on.

”Hienoa saada Miki takaisin ToPoon. Miki on erinomainen pelinrakentaja, joka tekee muista pelaajista parempia. Hän on isokokoinen pointin paikalle ja antaa näin ollen vaihtoehtoja taktiikkaan, niin hyökkäykseen kuin puolustukseen.”

Loppuun vielä Kuusisto tahtoi lähettää lyhyet terveiset kaikille kautta odotteleville Topolaisille.

”Mukavaa pukea taas Tähtipaitaa päälle ja päästä ohjaamaan Munkan sirkusta! Nähdään kauden alkaessa!”


Kalle Koponen tähtää läpimurtokauteen!

Kuusiston lisäksi ToPo on solminut ensi kautta koskevan jatkosopimuksen Kalle Koposen kanssa. 19-vuotias nuori lupaus aloittaa ToPon riveissä kolmannen perättäisen kautensa.

PuHu-kasvatti on pelannut ToPon riveissä yhteensä 19 ottelua kahden kauden aikana, reilulla 10 minuutin peliaikakeskiarvolla. Viime kausi Koposelta loppui ikävä kyllä kesken ja miehen viimeiseksi otteluksi jäi tammikuun lopussa pelattu kotiottelua MuKia vastaan.

”Viime kauden loppupuolisko meni ikävän pöpön takia sairasvuoteella, joten nälkä näyttää ensi kaudella on kova. Olen todella tyytyväinen jatkosta ToPon paidassa. Täällä on erittäin hyvä meininki ja päätös tänne jäämisestä oli helppo.”

Koposen yksittäisen ottelun piste-ennätys syntyi viime kauden alkupuolella Oulua vastaan, kun hän reilun 19 minuutin peliajalla iski kymmenen pistettä. 17-vuotiaiden poikien Suomen mestari kaudelta 2018-19 oleva Koponen lähtee alkavaan kauteen odottavaisin mielin.

”Minun tavoitteena on olla terve ja pelata sitä myöten ehjä kausi. Sitä kautta myös tavoitteena on kehittyä pelaajana.”

Suomen juniorimaajoukkueissakin aikanaan nähdyn Koposen tulevasta kaudesta myös Jussi Syrjäsellä on isot odotukset.

”Kallella oli epäonnea viime kaudella, kun hän joutui olemaan pitkään poissa. Kalle on tunnollinen ja hyvä harjoittelija. Uskon, että Kalle pystyy nousemaan edellisiä kausia isompaan rooliin harjoittelun pysyessä laadukkaana.”


Kuusisto ja Koponen ovat miesten M1DA-joukkueen ensimmäiset sopimuspelaajat. Lisää on tulossa lähiaikoina!