Susiladiesin Ebba Pekonen ToPoon

21.8.2022

Kuva: FIBA

Kauteen valmistautuva naisten joukkue on tehnyt äärimmäisen kovan hankinnan, kun Ebba Pekonen, 21, siirtyy ToPoon vuoden mittaisella sopimuksella. Pekonen kuuluu nykyään naisten maajoukkueen vakiopelaajiin, jossa häneltä löytyy jo 12 maaottelua. Lisäksi hän on pelannut yhteensä 73 nuorten maaottelua, joten kyseessä on todella kovalla kansainväliselläkin kokemuksella varustettu takapelaaja.

 

Kotimaisessa Korisliigassa Pekonen on ehtinyt edustaa aiemmin HBA:ta neljän kauden ajan. Parhaalla kaudellaan hän tilastoi 10,4 pistettä, 3,8 levypalloa, 3,6 syöttöä ja 1,6 riistoa ottelua kohden. Tämän jälkeen tie veikin viime kaudeksi ammattilaisuralle ensin Ruotsiin ja sieltä joulukuussa Espanjaan, joissa molemmissa Pekonen teki erittäin vakuuttavaa jälkeä.

 

Ebba itse näkee viime kauden olleen hänen uransa kannalta erittäin arvokas vuosi.

”Viime kausi oli todella opettavainen kokemus. Molemmissa maissa pelattiin hyvää korista ja sain varmasti molemmista maista jotain mukaani. Ainakin piti sopeutua olemaan yksin vieraassa maassa ja pärjäämän yksin. Haastava ensimmäinen ammattilaisvuosi, mutta katson eteenpäin ja odotan innolla tätä kautta Suomessa ja uusia mahdollisuuksia myös ulkomailla tulevaisuudessa.”

 

Kulunut kesä on Pekosella sujunut Susiladiesin väreissä treenien ja valmistavien maaotteluiden merkeissä. Kesään mahtui myös tuplaottelu Portugalia vastaan kesäkuussa. Urheilijan elämälle tyypillisesti vastoinkäymisiltäkään ei tänä kesänä ole vältytty.

”Kesä on mennyt hyvin naisten maajoukkueen mukana. Siellä on hyvä meno ja mentiin mielestäni paljon eteenpäin joukkueena. Kesällä nyt pienenä takapakkina oli toiseen kertaan sairastettu korona, jolloin tuli taukoa treenaamisesta.”

 

Maajoukkue-esiintymiset ja Ebban aiemmat hyvät seurajoukkuepelit ovat kiinnittäneet myös GM Syrjäsen huomion.

”Ebba on lahjakas pelaaja, joka on jo näyttänyt pystyvänsä pelaamaan hyvällä tasolla liigassa ja kansainvälisissä peleissä. Ebba tulee ottamaan tulevalla kaudella takakentällä ison roolin ja uskon, että hän tulee ToPossa viemään pelinsä seuraavalle tasolle.”

 

Pekonen on Hongan kasvattina tottunut pelaamaan ToPoa vastaan aina ensimmäisistä koripalloiluvuosistaan lähtien. Aiemmilta vuosilta ToPo on jäänyt mieleen ennen kaikkea kovana vastuksena, mutta nyt Ebba odottaa intoa täynnä pääsevänsä vetämään päälle sinikeltaista ja johtamaan peliä Kisiksen kotiotteluissa.

”Olen kiitollinen, että ToPo tarjosi minulle tämän mahdollisuuden. Olen kuullut paljon hyvää ToPosta. Vaativa valmennus sopii minun tyyliini ja uskon että, ToPossa pystyn kehittymään ja mennä eteenpäin pelaajana. Lisäksi joukkueessa on tuttuja kavereita maajoukkueesta, mikä on kiva lisä.

Tavoitteeni on treenata paljon ja kehittyä. Meillä on kiva ja hyvä joukkue kasassa, ja odotan jo innolla, että kausi alkaa!”


Hanki oma kausikorttisi NYT, niin pääset Kisikselle seuraamaan kansainvälisen tason korista! Ostoksille TÄÄLTÄ.