Sandra Prieto naisten valmentajaksi

4.5.2023

Kuva: Mero Barral / Ferrol360

Naisten liigajoukkueen uuden päävalmentajan spekulaatiot käynnistyivät heti, kun tieto Niko Kuusen pois jäämisestä levisi ympäri pääkaupunkiseutua. Onneksi jännitystä ei tarvinnut sietää kauaa, koska naisiin on jo löydetty uusi valmentaja. Sandra Prieto aloittaa ToPossa päätoimisena valmentajana vastaten naisten liigan, 1. divisioonan ja U19 tyttöjen joukkueista.


Sandra Prieto on kokenut valmentaja. Hän on valmentanut Espanjassa vuodesta 2007 lähtien eri ikäisiä junioreita sekä miesten ja naisten joukkueita. Lisäksi hän on vastannut 2015–2017 Universiotario Ferrol -seuran juniorijoukkueiden toiminnan organisoinnista. Sandra on korkeasti koulutettu niin urheilun kuin pedagogiikan saralla. Hän on koulutukseltaan varhaiskasvatuksen opettaja, liikunnanopettaja ja lisäksi hänellä on Espanjan ylimmän tason koripallovalmentajan koulutus. Ennen Suomeen muuttoaan hän toimi viimeiset vuodet liikunnanopettajana ja lisäksi Espanjan naisten pääsarjajoukkueen Baxi Ferrolin apuvalmentajana vuodesta 2017.


Viime kaudeksi Sandra saapui Suomeen ja Helsingin Namikaan. HNMKY:ssä hän vastasi naisten 1. divisioonan ja U15 tyttöjen joukkueista. Naisissa kausi oli äärimmäisen nousujohteinen, mutta alkusyksyn tappioiden seurauksena kausi jatkui vielä putoamiskarsintoihin, joissa Namika varmisti sarjapaikkansa voittamalla Pantterit. U15 tytöissä RPC:ssä kausi on vielä kesken, mutta Namika taistelee 25 joukkueen sarjassa paikasta 10 parhaan joukossa.


”I am very excited about this new project. ToPo has played an excellent season 22-23 and I think that it is undoubtedly a club that is doing things well. I would like to be able to help the team grow and fight to win the championship. My feelings are very good and I really want to start training with the team. For my part, I promise to give my best, my work and dedication to teach my basketball and continue learning and growing in this wonderful country.”, Sandra itse kertoo ajatuksistaan uudesta sopimuksesta.


ToPon GM Jussi Syrjänen puolestaan kertoo Sandran sopivan Niko Kuusen jatkajaksi mainiosti.

"Kiitos Nikolle viimeisestä neljästä kaudesta. Olen todella tyytyväinen Nikon työskentelyyn ja jatkamme varmasti tulevaisuudessa yhteistyötä.

Tervetuloa Sandra ToPoon. Olen kuullut hyvää palautetta Sandrasta aiemmista seuroista ja yhteinen keskustelu Sandran kanssa vakuutti minut siitä, että hän on oikea henkilö tehtävään."


Welcome, Sandra! 💙💛