Niko Kuusi palaa naisten päävalmentajaksi

30.9.2023

Niko luotsasi naiset viime kaudella historialliseen suoritukseen: Suomen Cupin mestaruuteen sekä Korisliigahopeaan. Kuva: Ville Vuorinen

Tänään liigakautensa aloittava naisten joukkue saa valmennustiimiin vahvistusta, kun Niko Kuusi tekee paluun. Niko tulee olemaan ensi viikosta alkaen osa valmennustiimiä, tänään Kotkassa hän ei vielä ole mukana.

Kauden ToPon tyttöjunioreiden kanssa aloittanut Niko on tuttu henkilö valmennuksessa - hän on toiminut liigajoukkueen päävalmentajana myös neljä edellistä kautta. Nyt alkaa siis viides kausi naisten Korisliigassa. Niko jatkaa edelleen mukana U16 tyttöjen valmennuksessa hieman pienemmässä roolissa. Lisäksi naisten valmennuksessa mukana oleva Sandra Prieto ottaa vielä laajempaa roolia tyttöjunioreiden valmennuksessa.

"Sandran rooli seuran tyttöjunioreiden ja naisten divisioonan valmennuksessa on odotettua isompi. Seura haluaa varmistaa, että junioreiden valmennus pysyy laadukkaana. Sandra pysyy kuitenkin osana naisten valmennustiimiä.

Niko tuntee systeemin, pelaajat ja minut, joten hänen on helppo tulla mukaan. Ollaan jo aiemmin tehty edustusjoukkueiden valmennuksessa vahvaa yhteistyötä valmentajien välillä ja niin tullaan tekemään myös jatkossa.", GM Syrjänen kommentoi Nikon paluuta.


"Esitettiin mahdollisuus tulla mukaan osaksi vahvistettua tiimiä ja hetken asiaa pyöriteltyäni päätin tarttua siihen. Mielenkiintoinen kausi edessä, jonka toivon päättyvän kirkastettuun mitaliin ja sitä silmällä pitäen tehdään töitä joukkuueena päivittäin.", Niko itse kommentoi paluuta.


Nikon ja Sandran ohella naisten valmennustiimissä toimii aiemmin uutisoidun mukaisesti Jussi Syrjänen. Lisäksi naisten valmennukseen liittyy mukaan Markus Rautala, joka on toiminut vuosia ToPon miesten joukkueen mukana.


Liigakausi alkaa tänään lauantaina klo 17.00 viime kauden mestarin Peli-Karhujen vieraana Kotkassa.