Niko Kuusi jatkaa naisten päävalmentajana

6.7.2021

ToPon naisten Korisliigajoukkue jatkaa tutussa komennossa. Niko Kuusi on solminut ToPon kanssa vuoden jatkosopimuksen ja hänen lisäksi naisten valmennuksessa jatkaa ToPon molempien edustusjoukkueiden valmennukseen kuuluva Jussi Syrjänen.

Kuusi aloittaa naisten päävalmentajana kolmannen perättäisen kautensa, ja hän onkin erittäin iloinen jatkosopimuksen synnystä.

”Päätös jatkaa ToPossa oli syntynyt jo hyvissä ajoin talvella. Meillä on tällä hetkellä käynnissä aikaisempiin vuosiin nähden erilaisempi projekti, mutta se on todella mielenkiintoinen. Tulee olemaan jännittävä nähdä mitä kaikkea pääsemme kokemaan ja näkemään joukkueen kanssa.”

ToPo sijoittui viime kaudella Korisliigassa 9. sijalle, jääden niukasti pudotuspelien ulkopuolelle täysin kotimaisella rosterilla. ToPo osallistui myös divariin viime kaudella, joka päättyi trillerimäisen finaalisarjan jälkeen ToPon juhliin.

Kuusi kertoo, että analyysit on tehty viime kaudesta, ja niin hyvät, kuin myös kehitettävät asiat on otettu huomioon tulevaan kauteen valmistautuessa.

”Itse olen viime kauden paketoinut katsomalla joukkueen otteluita ja tekemällä analyysiä sen pohjalta. Monia asioita olisi voitu varmasti parantaa ja tehdä paremmin, mutta kokonaisuuteen voi olla tyytyväinen. Korisliigassa muutamat tiukat pelit olisi pitänyt pystyä kääntämään voitoiksi. Divarissa taas koko sarjan voitto oli upea juttu. Divari oli selvästi hyvä asia meille ja myös hyvä lisä koko tyttöpuolen putkelle ToPossa.”

Kuusi ja Syrjänen aloittavat naisten joukkueen peräsimessä kolmannen kautensa, mutta miehet ovat tehneet yhteistyötä jo sitäkin aikaisemmin Ringsidessa.

”Yhteistyömme on onnistunut joka kausi hyvin ja jokainen kausi on varmasti opettanut meitä molempia. Olemme pystyneet viilaamaan pieniä asioita paremmiksi, mikä taas parantaa dynamiikkaa entistä parempaan suuntaan. Tulevalla kaudella on hienoa päästä jatkamaan työntekoa Jussin kanssa. Uskon, että pystymme jälleen viemään asioita eteenpäin, mikä näkyy positiivisena lopputulemana joukkueen harjoittelussa ja pelaamisessa.”

ToPon joukkue palasi harjoituksiin touko-kesäkuun vaihteessa, ja kesän omatoimijakson jälkeen, elokuussa laitetaan toden teolla pre-season käyntiin ja aloitetaan valmistautuminen kohti tulevaa koriskautta. Laadukkaan harjoittelun lisäksi ToPon on tarkoitus myös pelata harjoitusotteluita ennen kauden alkua.

Kuusi on hieman vielä salamyhkäinen siitä, mitä tulevan kauden naisten joukkueesta on lupa odottaa. Toistaiseksi ainoa sopimuksen alainen pelaaja on Nea Kuisma, mutta lisää on luvassa lähiaikoina.

”Joukkueemme tulee olemaan kokeneempi ja valmiimpi, mitä viime kaudella. Jo pelkästään se, että viime kauden pelaajammeovat iän puolesta vuoden vanhempia ja myös vuoden kokeneempia tästä sarjasta lisää valmiustasoamme. Pelaajat,jotka ovat mukana, ovat joka ilta valmiita jättämään kaiken MYKin parketilla ja näin auttamaan joukkuetta joka ilta parhaimpaan suoritukseen.”

”Viime kauteen nähden varmasti tulemme joitain asioita muuttamaan ja tekemään hiukan eri tavalla, mutta mitä se on, niin jätetään se vielä katsojalle jännitettäväksi.”