Haastattelussa Nicolas Meyer – ”Meidän pitää olla aggressiivisempia”

22.1.2021

ToPon miehillä on luvassa kauden pisin vierasreissu, kun joukkue matkustaa lauantaiksi Oulu Basketballin vieraaksi. Puoliltapäivin alkava kamppailu pelataan tyhjille katsomoille ja sitä voi seurata Ruutu+ -palvelusta.

Jututimme ottelun alla ToPoon täksi kaudeksi Hongasta siirtynyttä Nicolas Meyeriä. Ranskalainen on sopeutunut hyvin ToPon pelaamiseen, ja kauden edetessä onnistumisia on tullut koko ajan enemmissä määrin. Meyerin tilastorivi kymmenen ottelun jälkeen on 14,1 pistettä, 7,0 levypalloa sekä 3,3 koriin johtanutta syöttöä.

Meyerille kauden pisimmällä vierasreissulla ei niin merkitystä ole, mutta toinen asia häntä askarruttaa enemmän.

”Itselle ei pitkällä vierasmatkalla ole merkitystä, mutta alkamisaika (klo 12) saattaa aiheuttaa ongelmia varsinkin meille vanhemmille miehille. Mutta, riippumatta paikasta tai ajasta, kun olet intohimoinen ja kilpailullinen pelaaja, sinulla on voimaa ja tahtoa pelata voitosta.”

ToPo on ollut hyvin vahva tällä kaudella, mutta viime aikoina joukkueella on ollut ongelmia muita kärkijengejä vastaan. Viime viikolla HBA-Märsky ja Biisonit olivat ToPoa etevämpiä selvin lukemin.

”Meidän pitää olla aggressiivisempia, etenkin puolustuspäässä. Jos pääsemme puolustuksestamme nopeasti vastahyökkäyksiin, olemme todella vaarallisia. Meidän pitää myös oppia paremmin käsittelemään vaikeat hetkemme joukkueena. Koripallo on vauhdikas laji ja siinä pääsee vahvaksi joukkueeksi, kun pystyt käsittelemään vaikeita hetkiä pelissä.”

ToPo voitti lokakuussa lauantain vastustajan Oulu Basketballin 114-96 lukemin.

”He menettivät ennen viime ottelua yhden jenkkipelaajan, joka varmasti heikensi silloin heidän joukkuettaan. Olen kuitenkin varma, jos olemme riittävän aggressiivisia, pystymme voittamaan heidät jälleen joukkueena.”


Hongasta ToPoon

Nicolas Meyer saapui perhesyistä Suomeen viime vuonna ja hän pelasi viime kauden Tapiolan Hongan M1DB-joukkueessa. Meyer liittyi täksi kaudeksi ToPon joukkueeseen.

”Juteltuani Jussin (Syrjänen) kanssa tulin harjoittelemaan joukkueen kanssa kesällä koronatauon jälkeen. Treeneissä ToPon pelaajien ja staffin ajatusmaailma ja joukkuekemia vetosivat minuun. Pidin myös Jussin tarjoamasta haasteesta ja luulen, että molemmat ajattelimme minun tuovan lisää voimaa tähän joukkueeseen.”

”ToPon joukkue tuntuu todella hyvältä minulle. Harjoittelemme kovaa, joten pelikavereihin tutustuminen helpottaa myös sitä. Minun on myös kiitettävä Markusta (Rautala) ja joukkuekavereita, jotka tulkkaavat minulle kaiken ja he auttavat minua olemaan kartalla mitä tapahtuu.”

ToPon pelityyli on sopinut Nicolakselle erinomaisesti.

”Joukkueen pelityyli on jakaa paljon palloa ja se sopii myös minulle erinomaisesti, koska se on hyvin kollektiivista pelaamista. Siinä pystyn tuomaan esille myös omat parhaat puoleni kentälle.”

”Uskon silti pystyväni tuomaan vielä paljon lisää joukkueen pelaamiseen. Tiedän pystyväni tehostamaan omaa peliäni sekä olemaan vielä johdonmukaisempi, erityisesti kahden tappion jälkeen, joissa epäonnistuimme yksilöinä ja joukkueena. Uskon, että nämä tappiot auttavat meitä tulemaan entistä paremmaksi joukkueeksi.”

”Vihdoin saan nauttia talvesta”

Nicolas muutti Suomeen vuonna 2019. Mitä erilaista Nicolas kokee Suomessa asumisesta?

”Yksi asia mikä minulla tulee heti mieleen, on yksi kulttuuriero verrattuna Ranskaan. Sosiaalinen vuorovaikutus on usein hieman etäisempää ja hillittyä, mutta muuten suomalaiset ovat erittäin mukavia ja ystävällisiä, kunhan jää on vain murrettu. ”

Suomen vuodenajat ovat myös Nicolasia ihmetyttäneet.

”Ensinnäkin, olen erittäin iloinen, että pääsen vihdoin nauttimaan Suomen oikeasta talvesta. Kuitenkin syksyiseen ja myös talviseen pimeyteen on ollut hankala tottua. Myös kesäpäivät, jolloin aurinkoa ei laske ollenkaan ovat hyvin haastavia tai ainakin hieman erilaisia.”

”Yksi suosikkiasioistani Suomessa on luonto ja sellainen rento ilmapiiri. Tykkään myös Suomen ruuasta, mutta silti mieluummin ranskalaista!”


Vastustajana Oulu Basketball

Oulu Basketballin kausi on ollut hyvin hankala. Oulu löytyy sarjataulukon viimeiseltä tilalta, kun kymmenestä ottelusta ainoastaan yksi on päättynyt joukkueen voittoon. Oulun pelaajistossa on ollut isoa vaihtuvuutta, ja sen lisäksi myös valmennus on ehtinyt muuttua. Uudeksi päävalmentajaksi tulleen Juha Valkaman valmentama joukkue kohtasi torstaina tärkeässä kamppailussa Helsingin NMKY:n, mutta Namika oli Oulussa etevämpi lukemin 90–108.

Joukkueen parhaana pistemiehenä on operoinut Jaycee Hillsman (25,9 pts, 9,3 levypalloa, 4 syöttöä). Isoja minuutteja Oulun nipussa pelaa myös toinen jenkkivahvistus Kai Mitchell (23,3 pts, 11,7 levypalloa). Monen lähtijän jälkeen joukkueessa entistä isompaa roolia kantavat Viljami Valkama (7.9 pts), Eino Montin (6,1 pts) sekä Janne Taskinen.


Oulu Basketball – ToPo kamppailu käynnistyy lauantaina 23.1. jo klo 12 Oulun Urheilutalolla. Ottelu pelataan tyhjille katsomoille. Seuraa kamppailua suorana Ruutu+ -palvelusta.