Naisten taistelu ei riittänyt voittoon

16.1.2021

Naisten Korisliiga jatkui tiiviillä pelitahdilla, kun ToPo oli matkannut lauantaina Kouvottarien vieraaksi. Kauden avausottelu oli päättynyt niukasti Kouvottarien voittoon, joten ToPo lähti otteluun kovalla revanssihengellä.

Ottelun alku oli ToPolle haastava, kun Kouvottaret iski vajaassa viidessä minuutissa 17–2 johtoon. Vaikean alun jälkeen ToPo sai puolustuspään tilkittyä ja Kouvottaret saatiin pakotettua vaikeisiin ratkaisuihin hyökkäyspäässä. Myös Kouvottarien puolustaminen oli laadukasta ja avauskympin jälkeen tilanne oli kotijoukkueen eduksi 17–7.

Toinen neljännes oli hyvin tasainen ja sen aikana myös ToPo sai enemmän onnistuneita ratkaisuja hyökkäyspäässä. Neljänneksen lopussa Kouvottaret sai muutaman onnistuneen heiton enemmän ja pitkälle tauolle lähdettäessä oli Kouvottarien johto oli 16 pistettä (40–24).

ToPolauma tuli hyvällä jalalla ottelun kolmannelle neljännekselle ja Kouvottaret saatiin ahdistettua ongelmiin. Jälleen 12 pelaajan rotaatiolla kentällä aktiivisesti pelannut ToPo onnistui pakottamaan Kouvottaria vaikeisiin ratkaisuihin hyökkäyspäässä. Puolen tunnin pelaamisen jälkeen tilanne tulostaululla oli 53–42.

Kouvottaret avasi viimeisen neljänneksen kovalla 11–0 pisteputkella jenkkitähti Sarah Toeainan johdolla, ja se ratkaisi tämän kamppailun. Ottelun loppu oli lähinnä enää muodollisuus. Lopputulos Kouvottarien eduksi 72–51.