Naiset matkaavat Kouvolaan

16.1.2021

ToPo Naisten tiukka pelitahti jatkuu lauantaina, kun joukkue matkustaa Kouvottarien vieraaksi. Kamppailu käynnistyy Kouvolassa klo 15 tyhjille katsomoille.

ToPo lähtee katkaisemaan Kouvolaan tappioputkea. Keskiviikkona voitto oli todella lähellä, kun Vimpelin Veto vieraili Munkkiniemessä. Lopulta ViVe oli parempi joukkue jatkoajan jälkeen. Nea Kuisma iski ottelussa 26 pistettä, joka on naisen Korisliigaennätys. 

ToPon ja Kouvottarien kauden avauskohtaaminen oli hyvin dramaattinen, joka ratkesi vasta aivan loppuhetkillä. Ottelu eteni ToPon tahdissa pitkän aikaa, mutta lopulta Kouvottaret haki kahden pisteen vierasvoiton. ToPolla on tämän myötä varmasti kalavelkoja maksettavana lauantaina.

”Kouvottaret ovat pelanneet vuoden 2021 mallikkaasti ja Sarah Toenina on pelannut hirmutehoilla. Palloskriinipuolustus ja transition pelaaminen keskiössä kamppaillaksemme ottelun voitossa”, kertoi ottelun alla päävalmentaja Niko Kuusi.


Iltapäivän emäntänä Kouvottaret

Joonas Frimodigin valmentama Kouvottaret on löytänyt kelpo vireen viime aikoina. Joukkue on napannut kolme perättäistä voittoa, ja he ovat sarjassa viidennellä sijalla. Tammikuun otteluissa on kaatunut Tampereen Pyrintö sekä HBA-Märsky vieraskentällä ja EBT todellisen jännitysnäytelmän jälkeen kotona. 

Kouvottarien peliä johtaa kova jenkkikaksikko Sarah Toeaina sekä Aliyah Collier. Toeaina on ollut yksi Korisliigan tehokkaimmista pelaajista 22,4 pisteen keskiarvolla. Levypalloja Toeaina on kaapannut 12,5 kappaletta per ottelu. Collierin tilastorivi ovat myös kelpo tasolla (16,9 pts, 10,2 levaria, 6,5 syöttöä). 

Kouvottarien avausviisikon täydentää Henriikka Vähäuski (8,7 pts, 5,9 levaria), Roosa Frimodig (6,9 pts) ja Kaisa Kuisma (8,1 pts). Kuudentena pelaajana on nähty Elli Salovaara (6,2 pts). 


Aikaisemmat kohtaamiset

9.11.2019 ToPo vs. Kouvottaret 83–90 

18.1.2020 Kouvottaret vs. ToPo 84–77

25.11.2020 ToPo vs. Kouvottaret 66–68

Kouvottaret on hallinnut joukkueiden edellisiä kohtaamisia, vaikka ottelut ovat olleet hyvin tasaisia. ToPon edellinen voitto Kouvottarista on joulukuulta 2018, kun ToPo haki 70–65 -vierasvoiton. 

Kouvottaret vs. ToPo käynnistyy lauantaina klo 15. Ottelun voi seurata Ruutu+ -palvelusta.