Naisten liigakausi päätökseen

21.3.2021

ToPon naisten runkosarja päättyi lauantaina Forssassa, kun Alku isännöi Tähtipaitoja. Asetelma oli hyvin selvä, voitolla ToPo pystyisi vielä kamppailemaan pudotuspelipaikasta, tappiolla kausi olisi ohi.

Ottelun panokset näkyivät ToPon pelaamisessa varsin positiivisessa valossa ottelun ensimmäisellä neljänneksellä. ToPo tuli kovaa ottelun alkuun ja vaikka FoA tuli paremmin peliin mukaan mitä pidemmälle jakso meni, niin silti ToPo pysyi hyvin ottelun päällä. Avausneljänneksen jälkeen ToPon johto oli neljä pistettä (24–28).

Jos avausneljännes oli vahva ToPolta, toinen oli FoA:n hallintaa. ToPon hyvin toiminut hyökkäyspeli takkusi ja Forssa vuorostaan onnistui hyökkäyspäässä erinomaisesti. Ottelu käytännössä ratkesi tämän neljänneksen aikana, koska 20 minuutin pelaamisen jälkeen tilanne tulostaululla oli FoA:n eduksi 55–36.

Pitkän tauon jälkeinen neljännes meni hyvin pitkälti samoin askelmerkein, mitä 2. jakso. FoA dominoi kenttää ja ToPo ei saanut stoppeja puolustuspäässä, eikä hyökkäyspäässä nähty tarpeeksi onnistumisia. Tilanne puolen tunnin pelaamisen jälkeen oli 85–46.

Ottelun viimeinen neljännes oli hyvin pitkälti pelkkä muodollisuus, mutta ToPo näytti sen aikana, mihin parhaimmillaan pystyy. Tähtipaidat iskivät viimeisen neljänneksen aikana 31 pistettä ja ToPo voitti FoA:n kymmenellä pisteellä kauden viimeisellä kymmenminuuttisella.

Lopputulos Feeniksiltä oli lopulta FoA:n eduksi 106–77.

Illan tehonaiset

Kotijoukkueen korijuhlassa peräti kuusi pelaajaa ylsi kaksinumeroisiin. Joukkueen tehokkain pelaaja oli heittonsa 11/13 sisään heittänyt Heta Äijänen (22 pts). Hänen lisäksi kaksinumeroisiin ylsivät tupla-tuplan nakuttanut Mia Loyd (17 pts, 13 levypalloa, 6 syöttöä), kaikki neljä kolmostaan upottanut Petra Noponen (14 pts), Keondria Calloway (11 pts), Anni Mäkitalo (11 pts, 7 syöttöä) sekä Ninni Salmi (10 pts, 6 levypallos).

ToPon ja koko ottelun pistekunkku oli 23 pistettä iskenyt Nea Kuisma. ToPolta kaksinumeroisiin ylsivät myös Magdalene Agyei (11 pts) sekä Cia Eklöf (10 pts). Levypallotilaston kärkipaikan jakoivat Rosa Lehti, Ida Myllyoja sekä Nea Kuisma (4 levypalloa). Syöttötilaston kärjen jakoivat Tessa Virtanen, Maija Kuisma, Emilia Hulst sekä Meri Kanerva (3 syöttöä).


Kommentit

ToPon päävalmentaja Niko Kuusi kommentoi ottelua seuraavasti.

”Tulimme peliin hyvällä toteutuksella ja pelasimme ensimmäiset 20 minuuttia hyvin molemmissa päissä kenttää. Toki toisen neljänneksen lopussa puolustuksessa sattui muutama nukahdus, ja hyökkäyksessä emme pystyneet enää viimeistelemään yhtä hyvällä prosentilla. 3. erän alun jälkeen meidän puhti hiukan katosi ja Forssa pääsi nykäisemään kaulan. Viimeisessä erässä taistelimme vielä, mutta ero oli tänään liian iso kurottavaksi.”

Päävalmentaja kertoi myös lyhyesti fiiliksiään koko kaudesta.

”Vaikea kysymys heti tähän viimeisen ottelun jälkeen vastattavaksi, tarkempi analyysi täytyy tehdä myöhemmin. Koko kauden olemme harjoitelleet hyvin, mikä on näkynyt siinä, että todella monessa ottelussa olemme kilpailleet voitosta pitkään, pelaajat ovat tuoneet omaa parasta osaamistaan pöytään ja olemme pystyneet haastamaan monessa ottelussa hyvin kärkijoukkueita. Pelaajat ovat ottaneet harppauksia eteenpäin, mikä on tietysti johtanut siihen, että myös joukkuetekeminen on parantunut pitkin kautta.”

”Pitää aina pystyä myös katsomaan numeroiden taakse, niin tappioissa kuin voitoissa, mutta kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen kauteen ja joukkueen tekemiseen. Muutaman tiukan ottelun häviäminen harmittaa, mutta jossittelulle ei ole sijaa, vaan meidän täytyy ottaa niistä oppi mukaan. ”


ToPon naisten ottelut jatkuvat vielä 1-divisioona otteluilla, mutta Korisliigakausi päättyi lauantain otteluun.