Naisten kausi käynnistetty

4.10.2022

Kuva: Harri Vallila

Naisten Korisliigan kausi käynnistyi lauantaina Hongan vieraana. Tapahtuma keräsi Espooseen runsaan yleisön ja tunnelma oli Tapiolassa katossa.

 

ToPon valmentaja Niko Kuusi ennakoi ennen peliä, että viime kaudesta muutoksia kokeneet joukkueet pyrkivät molemmat hakemaan eheää ja yhtenäistä suoritusta ottelussa. Tässä coach Kuusi olikin tapansa mukaan oikeassa, koska juuri tämä väritti lauantaista ottelua.

 

ToPo aloitti ottelun vahvasti voittaen ensimmäisen erän yhdeksällä pisteellä. Tämän jälkeen joukkueen peli muuttui tahmeammaksi ja Honka meni menojaan. Lopputulos espoolaisille 90–69.

 

Ottelun jälkeen ToPo-paidassa debyyttinsä tehnyt Ebba Pekonen oli pettynyt. Hän harmitteli sitä, ettei joukkue pystynyt tällä kertaa toteuttamaan kummassakaan päässä joukkueen systeemiä. Myös Kuusi arvioi, että ensimmäistä kymmenminuuttista lukuun ottamatta joukkueen peli ei vielä ole niillä raiteilla, joita kohti se on tavoitteena saada kulkemaan. Pekonen totesi myös, että tämän kauden tähtipaidat ovat potentiaalinen joukkue, joten jatkossa tullaan varmasti näkemään parempaa kuin tänään.

 

Ensimmäisen neljänneksen lisäksi valopilkun otteluun toi ToPon kasvatti Anna Gardziella, joka pelasi uransa ensimmäisen Korisliigaottelun vasta 14-vuotiaana! Gardziella sai reilun 16 minuutin aikana kasaan kuusi pistettä ja neljä levypalloa, joten debyytti oli onnistunut.

 

ToPolta kaksinumeroisiin pistelukemiin ylsivät IImar’I Thomas (19 pts / 8 reb), Ebba Pekonen (16 pts / 5 ast / 2 stl) ja Saana Kujala (10 pts / 5 reb). Irtopallo-osastolla kunnostautui erityisesti Magdalene Agyei (10 reb). Kausi jatkuu toisella vierasottelulla perjantaina HBA-Märskyn kanssa Urhea-hallissa ja kotiyleisön eteen Kisikselle päästään ensi keskiviikkona 12.10. klo 18.30!