Naisten joukkueeseen uutena mukaan Saana Kujala

23.6.2022

Kuva: Harri Vallila

Torpan Poikien naisten Korisliigan joukkueen ensimmäinen sopimus vaikuttaa heti lupaavalta tulevaa kautta ajatellen. Päättyneellä kaudella HBA-Märskyä edustanut, ylioppilaaksi juuri valmistunut Saana Kujala valitsi useiden vaihtoehtojensa joukosta ToPon. HBA-Märsky tuli joukkueena ToPon naisille tutuksi viime kaudella, kun joukkueet kohtasivat kauden aikana peräti kuudesti. Nyt Kujala päätti siirtyä HBA:sta tähtipaitoihin alkavaksi kaudeksi.


Saana Kujala, 19, on pelannut naisten Korisliigaa jo useamman kauden, kun hän pääsi kasvattajaseurassaan HyPossa ottamaan ensituntumaa sarjaan jo kaudella 2018–2019. Seuraavalla kaudellaan HyPossa hän sai jo enemmän peliminuutteja, josta tie veikin HBA:n paitaan. Viime kautta voi kuitenkin kutsua Kujalan läpimurtokaudeksi Korisliigassa: hän tilastoi reilun 22 peliminuutin keskiarvolla 10.9 pistettä ja haki 3.9 levypalloa. Maaotteluita Kujalalta löytyy sekä alle 18-vuotiaiden maajoukkueesta että myös U20 joukkueesta, jonka mukana tämä 184 senttinen pelaaja on parhaillaankin edustamassa Suomea.

”Hyvillä fiiliksillä maajoukkueen mukana. Kovaa on saatu treenattua kauden loppumisen jälkeen ja nyt valmistautuminen tulevia U20 EM-kisoja kohti on jo kovaa vauhtia käynnissä!”, Kujala kertoo Susikesästä.

Tarjouksia tuli Kujalalle kevään aikana useita, joten hänen täytyi pohtia päätöstänsä jonkin aikaa. Lopulta hän päätyi kuitenkin valitsemaan ToPon.

”Monien hyvien vaihtoehtojen joukosta ToPo kuitenkin tuntui oikealta ratkaisulta oman kehityksen kannalta! Kovatasoinen valmennus ja tavoitteellinen harjoittelu olivat isoja plussia lopullisen päätökseni kannalta. Osa ToPon pelaajista on itselleni tuttuja jo aikaisemmilta kausilta niin seurajoukkueista kuin myös maajoukkuetoiminnasta, mikä tietenkin helpottaa sopeutumista uuteen seuraan. ToPo vaikuttaa myös erittäin hyvältä organisaatiolta, siksi on ilo edustaa ja pelata ToPon pelipaidassa tulevalla kaudella.”

Alkavaan kauteen Kujala lähtee virtaa täynnä ja tavoitteet korkealla.

”Odotan erittäin innolla tulevaa kautta, koska viimeisten kausien aikana kehitys on mennyt jo paljon eteenpäin, ja nyt on aika saada uusia haasteita hieman uudessa ympäristössä uuden joukkueen kanssa!”, Kujala ennakoi alkavaa kautta.


ToPon GM Jussi Syrjänen on tyytyväinen Saana Kujalan valinnasta siirtyä ToPoon. 

”Saana on monipuolinen pelaaja, joka tulee sopimaan meidän tulevan kauden systeemiin todella hyvin. Hän antaa meille niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä lisää vaihtoehtoja. Saanalla on tavoitteita koripallossa ja me pystymme auttamaan häntä saavuttamaan ne.”

 

Lisää pelaajasopimusuutisia on luvassa heti ensi viikolla!