Naisten ja miesten pudotuspelikevään ottelut jatkuvat tiistaina

12.4.2021

Playoff-kevät on kuumimmillaan, kun ToPon naisten sekä miesten divarijoukkueet taistelevat maineesta ja kunniasta. Naiset pelaavat divarifinaaleissa BC Nokiaa vastaan ja miehet käyvät mielenkiintoista välieräsarjaa Kristikaa vastaan.


Naiset avasivat finaalisarjan voitolla jännitysnäytelmässä

Naisten divarin finaalit käynnistyivät lauantaina, kun Munkkiniemen Yhteiskoululla mittaa toisistaan ottivat Torpan Pojat sekä BC Nokia. Kuten asiaan kuuluu loppuotteluiden alkaessa, Munkkiniemessä nähtiin todellinen trilleri heti finaalisarjan alkuun.

ToPo hallitsi ottelun avausjaksoa, mutta toisella neljänneksellä Nokia tuli rinnalle ja myös ohi. Molemmilta joukkueilta nähtiin hienoja yksilösuorituksia sekä myös kauniita joukkueena tehtyjä koreja. Varsin hyvätasoisen avauspuoliajan jälkeen vieraat olivat johtoasemassa lukemin 37–41.

Kolmas neljännes oli todellista tervan juontia ToPon hyökkäyspäälle, mutta myös BC Nokialla oli vaikeuksia onnistua korinteossa. Toisaalta molempien joukkueiden laadukas puolustuspeli tuotti hyökkäyksille harmaita hiuksia. Viimeiselle kympille lähdettäessä piste-eroa oli viisi pistettä Nokian eduksi (45–50).

Piste-ero kasvoi suurimmillaan 11 pisteen mittaiseksi viimeisen neljänneksen alussa, mutta ToPon joukkue oli vasta heräilemässä lauantai-iltapäivän kiriin. Vajaa kuusi minuuttia ennen pidetty ToPon viimeinen aikalisän jälkeen ToPo tuli todella nälkäisenä kentälle ja nopeaan tahtiin tullut 9–0 runi toi Tähtipaidat jälleen voittotaisteluun.

Tasan kaksi minuuttia ennen loppua Meri Kanervan onnistunut kolmen pisteen heitto tasoitti ottelun tilanteeseen 64–64. JohannaTimperin sekä Sanni Salosen onnistumisilla Nokia karkasi vielä viiden pisteen karkumatkalle, mutta Magdalene Agyein kaksi perättäin onnistunutta lay-upia toi ToPon pisteen päähän.

15 sekuntia ennen loppua Ellen Järvinen ei onnistunut korinteossa ja ToPon Meri Damoiseaux voitti levypallotaistelun. Damoiseaux lähti ajoon, mutta lopputuloksena ei ollut muuta kuin ToPon päätyraja. Päätyrajasta Elina Mäntynen pääsi heittämään, mutta pallo tuli kuin taivaan lahjana Tessa Virtaselle. Virtasella oli helppo työ laittaa pallo koriin ja ToPon johtoasemaan vain kaksi sekuntia ennen päätössummeria.

Kahden aikalisän jälkeen Nokian Ellen Järvinen sai vielä heiton, mutta se ei ollut lähelläkään ja näin finaaleiden avausvoitto ToPolle dramaattisten vaiheiden jälkeen lukemin 70–69.

Ottelun parhaat pelaajat palkittiin Diveconin puolesta. He olivat ToPon Magdalene Agyei sekä BC Nokian Ellen Järvinen.


Kristika kaatoi ToPon kolmannessa välierässä

ToPon miehet olivat napanneet kahdesta ensimmäisestä ottelusta voitot, ja sunnuntaina oli voitolla mahdollisuus päättää ottelusarja ToPon eduksi.

Tähtipaidat tulivat otteluun terävästi sisään, mutta Kristika ei päästänyt kotijoukkuetta karkuun. Avauspuoliaika meni hyvin pitkälti samalla kaavalla, mitä aikaisemmatkin ottelut. Momentum vaihtoi ottelun sisällä monesti joukkueelta toiselle, ja kumpikaan ei saanut suurempaa eroa iskettyä. Neljännes päättyi Juuso Kauppisen henkilökohtaisiin taidonnäytteisiin ja niiden johdosta ToPon taukojohto oli kuusi pistettä (45–39).

Kristika tuli hyvin vahvasti ottelun kolmanteen neljännekseen, mutta ToPo pysyi hyvin turkulaisten tahdissa. Kolmas neljännes oli parhaimmillaan aikamoista korijuhlaa ja lopulta puolen tunnin pelaamisen jälkeen ToPon johto oli kaksi pistettä (72–70).

Ottelun viimeinen neljännes oli hienokseltaan Kristikan hallintaa ja varsin ns. ”kovat heitot” menivät Kristikalta tehokkaammin pussiin, mitä ToPolta. 35 pistettä ottelussa heittänyt Mikael Aalto säväytti muutamalla todella hienolla korilla ja myös Johan Kotavuo pisti kovia heittoja pohjaan. ToPo taisteli loppuun asti, mutta se ei tällä kertaa riittänyt, vaan Kristikalle voitto lopulta lukemin 87–91.

Ottelun parhaat pelaajat palkitsivat tällä kertaa Pihlajalinna, he olivat ToPon Juuso Kauppinen sekä Kristikalta Mikael Aalto.


Molemmat ottelusarjat jatkuvat tiistaina klo 18:30, kun naiset matkustaa Nokialle sekä miehet Turkuun. Päättyi tiistaina naisten ottelu miten tahansa, ottelusarja jatkuu perjantaina Munkkiniemessä. Miehillä on voitolla mahdollisuus varmistaa finaalipaikka, mutta jos Kristika onnistuu ottelun voittamaan, ottelusarja venyy torstaina pelattavaan viidenteen ja ratkaisevaan otteluun. Molemmat ottelusarjat ovat nähtävillä kokonaisuudessaan Ruutu+ -palvelusta.