Naisille Suomen Cup hopeaa!

17.1.2022

Sunnuntaina 16.1. tehtiin historiaa kun ToPo Naiset voittivat seurahistorian ensimmäisen naisten Suomen Cup mitalin! 

ToPo kärsi Suomen Cup finaalissa tappion Peli-Karhuille luvuin 77-64. Cup-mestaruus oli Kotkalaisille jo kolmas perättäinen. Peli-Karhut olivat ottelussa niskan päällä, mutta tähtipaidat eivät antaneet ottelussa mitään ilmaiseksi ja jossiteltavaakin jäi. Niin vapaaheittojen kuin kaukoheittojenkin tarkkuus jäi tällä kertaa kauas totutusta jonka lisäksi joukkue pelasi kovin vajaalukuisena. Peli-Karhut kuitenkin voitti ottelun täysin ansaitusti ja isot onnittelut kolmannesta perättäisestä mestaruusta koko PeKan organisaatiolle!

Välieräottelussa ToPo kaatoi paikallisvastus HBA:n. Ottelussa kovimmat tehot keräsi Gabriela Bronson, joka viimeisteli taistelussa upean tripatuplan! Kuitenkin Final Four viikonlopun ToPon ehkä näkyvimmäksi hahmoksi nousi Final Four viikonlopun aikana Magdalene Agyei, joka repi ja raastoi molemmissa päissä kenttään taukoamatta ja nosti lisäksi omaa hyökkäystekemistään uudelle tasolle. Välierissä tilastoihin merkittiin 18 pistettä, 13 levypalloa, 4 riistoa ja 2 blokkia. Finaalipelissä sarakkeisiin syntyi 11 pistettä, 9 levypalloa ja 2 blokkia. 

Vaikka finaaleissa tulikin takkiin, niin Topolaisten takki ei varmasti jäänyt tyhjäksi sillä tästä saatiin valtavasti tärkeää kokemusta keväällä häämöttävään mestaruusjahtiin.

Uudessa Urhea-hallissa järjestetyt Final Fourit pelattiin ilman yleisöä, mutta viikonlopun mittainen cup-formaatti oli varsin onnistunut. Ottelut näkyivät livenä Ylen kanavilla ja muutenkin itse tapahtumassa olisi yleisön kanssa ollut urheilujuhlan tuntua!

Finaalin ottelutilastot