Naiset voiton päähän finaaleista, Loimaalla haastavampaa

7.4.2023

ToPo – Vimpeli

ToPon naiset ottivat toisen kiinnityksen finaalipaikkaan. Ottelusarja ratkeaa kolmella voitolla, joten ToPo on nyt voiton päässä finaaleista. Pitkäperjantain kotiottelu Kisahallilla oli edellisen ottelun tapaan hyvin tasainen. Ensimmäisellä jaksolla joukkueet tekivät tasan saman verran pisteitä. ToPo oli kuitenkin vahvempi toisella, ja erityisesti kolmannella jaksolla. Tähtipaidat lähtivätkin päätösjaksolle 12 pisteen etumatkalta.

Päätösjaksolla Vimpeli tuli parhaimmillaan viiden pisteen päähän, mutta ToPon kaksi kovaa kolmen pisteen heittoa siivittivät joukkueen uudelleen johtoon, joka säilyi ottelun loppuun asti.

ViVe sai pidettyä niin edellisissä välieräotteluissa kuin koko kauden tuhoa tehneen IImar’I Thomaksen paremmin aisoissa. Siitä huolimatta Thomakselle kirjattiin 19 pistettä, kahdeksan levypalloa ja neljä koriin johtanutta syöttöä. Magdalene Agyei pussitti 11 pistettä. Vierailijoista eniten pisteitä onnistui tekemään Tynice Martin (26).

Ottelusarja on ensimmäisen kerran katkolla ToPolle maanantaina Vimpelissä.

Ottelutilastot

Välierien otteluohjelma:

Game 4 - Ma 10.4. klo 17:00 @ Vimpeli

*Game 5 - Ke 12.4. klo 18:30 @ Kisahalli > OSTA LIPUT

ToPo – Biisonit

Miesten I divisioona A:n välierät jatkuivat torstaina Loimaalla. Munkkalaiset lähtivät hakemaan finaalipaikkaa, mutta Bisons ei ollut vielä valmis kesälomalle.

Selkä seinää vasten kolmanteen välierään lähtenyt Bisons Loimaa oli silkkaa rautaa kolmannessa välierässä Torpan Poikia vastaan. Puoliajalle joukkueet lähtivät vielä Bisonsin 10 pisteen johdossa, mutta ottelun ratkaisu nähtiin kolmannella kympillä, jonka Bisons vei 31–10 ja lopulta koko ottelun 103-60. Voitot ovat nyt ToPolle 2-1, joten sunnuntaina Kisahallilla on mahdollista siirtyä divarin finaaleihin!

ToPon pistekärki ottelussa oli 23 pistettä viimeistellyt Alvar Michelsen. Loimaalaiset onnistuivat laajana rintamana, kun kuusi pelaajaa kirjautti kaksinumeroiset pistedigitaalit tulostaululle. Tevaun Kokko (21), Louis Rucklin (20) ja Aapeli Syrjämäki (16/9) olivat isossa roolissa.

Game 4 - Su 9.4. klo 17:00 @ Kisahalli > OSTA LIPUT

*Game 5 - Ke 12.4. klo 18:30 @ Loimaa