Naiset vierasvoittoon Tampereella

27.11.2021

Pyrintö sai vieraakseen ToPon. Helsinkiläiset hallitsivat ottelua pitkään ja joukkue nappasi puolustusvoittoisessa ottelussa ansaitun voiton 68-59.

Avauspuoliaika pelattiin ToPo:n komennossa. Heidän puolustuksensa oli vahvaa ja aiheutti Pyrinnölle ongelmia. Puoliajalla vierasjohto oli 16 pisteessä.

Vielä kolmannella jaksolla vieraat onnistuivat kasvattamaan johtoaan. Päätösjaksolle lähdettäessä joukkueen johto oli 28 pistettä.

Päätösjaksolla parketilla oli oikeastaan vain yksi joukkue ja helsinkiläisille meinasi käydä hassusti. Pyrintö vei päätösjakson 23-6, mutta aivan voittoon asti se ei riittänyt. Pisteet matkasivat Helsinkiin 68-59.

- Pelattiin hyvin kolme erää, neljännessä ei sitten enää maltettu pelata loppuun asti. Sen turvin Pyrintö pääsi vähän kääntään omaa kelkkaansa. Kolmeen erään oon tyytyväinen, mutta neljäs erä jätti paljon kyllä parannettavaa vielä, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi sanoi.

Ottelussa ei pisteillä juhittu. Eerika Davenport kasasi kuitenkin tupla-tuplan 18 pisteellä ja 20 levypallolla. Meri Kanerva säesti 12 pisteellä. Pyrinnöstä Evianna Sipilä heitti uransa ennätyspisteet. Hän upotti 18 pistettä.

- Levypallot hävittiin tosi paljon. Alku oli tahmee, mutta paikalla tultiin kivasti peliin mukaan, ja pistettiin peliä tiukemmaksi. Se ei tänään taas riittänyt, ja se tietysti harmittaa, Pyrinnön päävalmentaja Antti Nikkilä harmitteli.