Naiset upeaan vierasvoittoon

14.2.2021

ToPon naiset matkustivat lauantaina Lappeenrantaan Catzin vieraaksi. Ottelu oli hyvin tärkeä viimeisestä pudotuspelipaikasta taistellessa.

Kotijoukkue aloitti ottelun hyvin vahvasti ja ToPolla oli vaikeuksia pysyä Catzin mukana. Lappeenrantalaisten tähtipelaaja Veera Pirttinen oli heti ottelun alkuhetkiltä lähtien hyvin vahvalla pelipäällä. Ensimmäisen kympin päätteeksi Sara Behm heitti kolmosen pohjaan ja sen myötä Catz johti avauskympin jälkeen 10 pisteellä (25–15).

Jos avausneljännes oli kotijoukkueen hallintaa, ToPo iski kovaa vastaan toisella kympillä. ToPo onnistui hyvin hyökkäyspäässä ja vahva puolustuspelaaminen neljänneksen jälkimmäisellä puoliskolla toi vieraat peliin mukaan. 10–0 runin siivittämän ToPo lähti pitkälle tauolle yhden pisteen johtoasemassa lukemin 36–35.

ToPon puolustaminen jatkui myös pitkän tauon jälkeen ja Catzin pisteetön putki venyi lähes yhdeksään minuuttiin. ToPo teki tuon vajaan yhdeksän minuutin aikana 17 pistettä, joten pientä kaulaa vierailijat saivat tehtyä tulostaululle. Loppua kohden mentäessä Catz pääsi paremmin peliin mukaan, mutta kokonaisuudessaan neljännes oli hyvin tasainen. Puolen tunnin pelaamisen jälkeen ToPon johto oli neljä pistettä (55–51).

ToPo pelasi jälleen vahvasti laajalla 11 pelaajan rotaatiolla, jonka avulla jalkoja riitti kentälle läpi ottelun. Veera Pirttisen johdolla Catz tuli parhaimmillaan tasatilanteeseen, mutta nuo tilanteet ToPo pystyi hallitsemaan hyvin.

Ottelun ratkaisu nähtiin kahdessa perättäisessä ToPon hyökkäyksessä ottelun viimeisillä hetkillä. Ensiksi Ida Myllyoja heitti kolmosen sisään ja piste-eron neljään pisteeseen. Onnistuneen stopin jälkeen Meri Kanerva teki saman tempun ja piste-ero olikin jo seitsemän pistettä. Catz otti tilanteen jälkeen aikalisän ja pelikellossa oli jäljellä enää yksi minuutti.

ToPo kontrolloi ottelun lopun ja näin tappioputki katkesi kuuden pisteen vierasvoitolla lukemin 76–70.

Ottelun tehonaiset

Veera Pirttinen oli jälleen kotijoukkueelta vahvassa lennossa (26 pts, 6 levypalloa, 5 syöttöä). Pirttisen lisäksi yli 39 minuuttia joukkueesta vastuuta sai Roosa Kosonen, jonka tilastorivi oli myös kelpo luettavaa (18 pts, 16 levypalloa). Heille tukea antoivat Jordan Jones (7 pts, 7 syöttöä), Sara Behm (9 pts) sekä vasta 15-vuotias Edit Pekkala (8 pts, 9 levypalloa).

ToPolta kaksinumeroisiin ylsivät Nea Kuisma (19 pts), Ida Myllyoja (14 pts) sekä Meri Kanerva (12 pts). Syöttötilaston kärjessä kolmella syötöllä olivat Tessa Virtanen, Magdalene Agyei sekä Nea Kuisma. Levypalloja ToPolta eniten kahmi Kuisma (kahdeksan) sekä Agyei (seitsemän).