Naiset jahtaa kotivoittoa

12.1.2021

Keskiviikkona Munkkiniemen Yhteiskoululla jatkuu Naisten Korisliiga, kun ToPon vieraaksi matkustaa Vimpelin Veto. Ottelu pelataan tutusti tyhjille katsomoille.

ToPo ja Vimpeli löytyvät sarjasta peräkkäisiltä sijoilta, ToPo kahdeksantena, ViVe pykälän ylempää. ToPon vire on viime aikoina ollut heikomman puoleinen ja tappioputki on venynyt kuuteen Korisliigassa. Kauden aikana varsinkin kotiotteluissa on ollut haasteita, ja voittotili ei ole vielä karttunut Munkkiniemessä.

12 ottelun jälkeen ToPon on iskenyt 65,2 pistettä (8. eniten liigassa) per ottelu. Tehokkaimpina pisteiden tekijöinä joukkueessa ovat olleet Nea Kuisma (11,0 pts), Hanna Valkeinen (9,7 pts) sekä Tessa Virtanen (8,7 pts). Eniten koriin johtaneita syöttöjä on antanut Virtanen (4 syöttöä per ottelu).

Levypalloja ToPo on napannut 41,3 kappaletta (9. eniten liigassa) per ottelu. Puolustuspäässä niistä on tullut 28,5 (vähiten liigassa) ja hyökkäyspäässä 12,8 kappaletta (5. eniten liigassa). Joukkueesta eniten levypalloja on kahminut Ida Myllyoja (8,8 levaria). Myllyoja on ottanut puolustuspäässä 6,5 levypalloa per ottelu, joka on ToPon joukkueesta suurin lukema. Hyökkäyspäässä Myllyoja on napannut 2,3 levypalloa per ottelu ja samaan lukuun on yltänyt myös Magdalene Agyei.


Vieraaksi saapuva Vimpelin Veto

ViVen vuosi 2021 on alkanut varsin hyvissä merkeissä. Joukkue kärsi kuukauden kärkeen kotitappion Forssan Alulle, mutta sen jälkeen kotiparketilla ovat kaatuneet Tampereen Pyrintö sekä Lappeenrannan Catz. Jukka-Pekka Kujalan miehistön jenkkitrio on tehnyt varsin vaikuttavaa jälkeä, ja heidän tukenaan ovat olleet Kujalan siskokset.

Vimpelin paidassa marraskuussa ToPoa vastaan debytoinut Kayla Gordon on noussut Korisliigan kovimpaan eliittiin marras-joulukuun aikana. 25-vuotias Gordon on mässäillyt jokaisessa pelaamassaan ottelussa tupla-tuplan ja hänen tilastot ovatkin kovaa luettavaa (18,4 pts, 19 levaria per ottelu). Gordonin peliaika ottelua kohden on ollut lähes 39 minuuttia, eli naiselle ei liiemmin huilitaukoja ole siunaantunut.

Gordonille tukea ovat antaneet Doniyah Cliney (18,3 pts, 9 levaria, 4 syöttöä per ottelu) sekä Mariah Miller (13,6 pts, 7,7 levaria). ViVen avausviisikon täydentää Kujalan siskokset Riikka ja Anni. Koko avausviisikon keskimääräinen peliaika on yli 31 minuuttia ottelua kohden. Penkiltä ViVe tuo sisään nuorta voimaa, Pihla Jaatisen, Minttu Isorannan sekä Jemina Männikön muodossa.


Aikaisemmat kohtaamiset

5.10.2019 ViVe vs. ToPo 72–79
30.11.2019 ToPo vs. ViVe 64–71
8.2.2020 ViVe vs. ToPo 83–73
21.11.2020 ViVe vs. ToPo 78–65

Vimpeli on ollut ToPoa etevämpi kolmessa edellisessä keskinäisessä kamppailussa. Marraskuun ottelussa ViVe oli ToPoa etevämpi avausjaksolla ja ToPo ei onnistunut kirimään piste-eroa enää umpeen.

ToPo – Vimpelin Veto kamppailu käynnistyy keskiviikkona 13.1. klo 18:30. Ottelu pelataan Munkkiniemen Yhteiskoululla ja sitä voi seurata Ruutu+ -palvelusta. Ottelu pelataan tyhjille katsomoille, mutta voit tukea ToPon edustusjoukkueita ostamalla LOCKDOWN-pääsylipun.

Photo by Ville Vuorinen