Naiset historiallisesti finaaleihin!

11.4.2023

ToPo nappasi seurahistoriansa ensimmäisen finaalipaikan Naisten Korisliigassa. Joukkue voitti neljännessä ottelussa vieraskentällä ViVe:n 84-77 ja eteni finaaleihin otteluvoitoin 3-1.

Tasaisen ensimmäisen jakson jälkeen munkan tähtipaidat otti ottelussa komennon itselleen. Se kasvatti johtoaan vähitellen toisen ja kolmannen jakson aikana. Suurimmillaan Torpan johto kävi jopa 14 pisteessä.

Vimpeli kuitenkin taisteli loppuun asti ja kävi päätösjaksolla jopa johdossa. Ruutujen välityksellä seuranneiden stadilaisten fanien onneksi ToPo löysi uudelleen pelijyvänsä ja pelasi lopun paremmin ja varmisti siten historiallisen finaalipaikan.

- Kaksijakoinen ottelu. Päätösjakson alku oli meille hankala. Vimpeli aloitti jakson vahvasti, mutta osoitimme luonteenlujuutta. Saimme tänään Tynice Martinin pidettyä paremmin kurissa,  ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi kertasi ottelua.

Ilmar’I Thomas pussitti munkkalaisille 23 pistettä ja keräsi 12 levypalloa. Iggy Allen säesti 21 pisteellä, kahdeksalla levypallolla ja viidellä koriin johtaneella syötöllä. Voitto oli tehokaksikon pisteiloittelusta huolimatta kuitenkin koko joukkueen voimin tehty suoritus. ToPon jokainen kentällä käynyt pelaaja pääsi pistesarakkeille ja toi arvokkaan panoksensa ottelun kulkuun.

ToPo saa finaaleissa vastaansa Peli-Karhut. ViVe ja FoA iskevät yhteen pronssiottelussa.