Munkan Tupla lauantaina 30.10.

28.10.2021

Pelipäivä on juhlapäivä! Ja nyt on syytä juhlaan normaaliakin enemmän kun tuplaottelutapahtumassa palkitaan Hall of Fame -valitut Mia Venhola ja Leon Huff.  Ja mikä parasta otteluihin on myös MAKSUTON SISÄÄNPÄÄSY!!

Naisilla on vastassa sarjakakkonen Vimpelin Veto kun ToPo ottaa mittaa rakkaasta paikallisvastustajasta Tapiolan Hongasta. Honka on niin ikään sarjassa kakkospaikalla.

Vimpeli nappasi edellisellä kierroksella maukkaan voiton sarjakärki PeKasta, jonka ounasteltiin joissain ennakkoarvioissa pelaamaan runkosarjan jopa ilman yhtäkään tappiota. Eli aika kovasta voitosta puhutaan joten nyt kannattaa tulla tsekkaamaan kun Torpan naiset Taru Tuukkasen johdolla mittaavat syyskuntoaan!

Miesten joukkue on tehnyt alkukauteen vakuuttavaa jälkeä voittaen kaikki kolme ottelua näytöstyyliin. Mutta niin on myös Honka, joka tulee peliin varmasti voitto kiikarissa. Ottelun yksi herkullisimmista seurattavista on ToPi Halme, joka pelaa ensimmäistä kertaa kasvattajaseuraansa vastaan ToPon tähtipaidassa!


HALL OF FAME -VALITUT

MIA VENHOLA

Mia aloitti koripallon Apollon yhteiskoulun koriskerhossa. 1960-luvun lopulla hän liittyi ToPoon pelaten heti naisten joukkueessa Suomi-sarjassa. Hän oli mukana nostamassa joukkuetta SM-sarjaan ja pelaten korkeimmalla sarjatasolla vuosina 1973–78. 

Mia valmensi ToPo:n eri juniorijoukkueita yli 10 vuotta ja toimi sekä miesten että naisten edustusjoukkueen lääkärinä. Tämän korisperheen kaikki neljä lasta ovat pelanneet korista ToPo:ssa ja lapset ovat edelleen mukana koriksessa pelaajina, erotuomareina ja valmentajina. 

Mia on aina ollut seuran toiminnassa mukana täydellä sydämellä osallistuen talkoisiin, milloin neuloen ToPokaulaliinoja, milloin toimitsijana ja ajanottajana sekä kaikessa mahdollisessa mukana yhteisömme eteen.

LEON HUFF

Leksa syntyi Yhdysvalloissa Illinoisissa Altonin kaupungissa. Hän edusti mm. Alton Senior High School ja San Janicto junior Collegea sekä Drake Universityä. Hän pelasi AAU Blue Cross Blue Shield joukkueessa ja edusti USA:n maajoukkueessa. Denver Nuggets varasi hänet 1970- luvulla, mutta koripallojan ura johtikin lopulta rapakon yli Suomeen.

Huff on edustanut Torpan poikia valmentajana sekä pelaajana 5 kautta voittaen ToPolle kaksi mestaruutta niin pelaajana kuin valmentajana. Leksan tavaramerkeiksi muodostuivat pettämätön levypallopeli, DR. J tyyppinen ponnistusvoima sekä silkinpehmeä heitto kaikilta etäisyyksiltä.

RIKU MARTTINEN

Riku aloitti koripallon Heinäveden Hyrskeessä vuonna –73 ja Helsinkiin muutettuaan siirtyi Torpan Poikiin vuonna –87. Omien sanojensa mukaan parasta hänessä pelaajana oli kolme ylivoimatekijää muihin verrattuna. Ensimmäinen oli Yritys, toinen oli kova Yritys ja kolmas oli hemmetin kova Yritys!

Riku Marttinen on todellinen Torpan Poika, niin pelaajana kuin ihmisen ja hän pelasi koko liigauransa ToPossa auttaen joukkueensa 3 mestaruuteen. Otteluita liigassa 413 ja pisteitä 5865, jotka tuottivat mestaruuksien lisäksi 2 hopeaa ja 3 pronssia, sekä Cup-sarjassa 2 mestaruutta ja 2 hopeaa.


Mia Venhola palkitaan naisten ottelun puoliajalla. Ottelu alkaa klo 15:00.

Leon Huff palkitaan miesten ottelussa välitauolla ja ylöheitto on klo 18:00.

Riku Marttinen palkitaan myöhempänä ajankohtana.

Täältä näet kaikki Topon Hall of Fame -valitut!


Tervetuloa launtaina sankoin joukoin munkkiniemen yhteiskoululle!