Miesten vaiherikas kausi päättyi hopeamitalit kaulassa

27.4.2021

Miesten Divisoona A:n finaalit päättyivät viime viikon perjantaina, kun Loimaan Bisons kaatoi ToPon divarin finaalisarjassa.

ToPon päävalmentajaksi täksi kaudeksi saapunut Risto-Matti Rousku kertoi ajatuksiaan kauden päättymisen jälkeen.

”Tosiaan, kausi on saatu päätökseen finaaleissa koetun tappion saattelemana. Biisonilauma vei ottelusarjan puhtaasti 3–0, eikä paremmasta joukkueesta jäänyt jossiteltavaa. Loimaa sai meidät hyökkäyspäässä ulos normaaleista korintekopaikoistamme ja aggressiivisilla stunteillaan ja apupelaamisellaan hyydytettyä meidän pallonliikkeemme.”

Finaalisarjan avausottelu päättyi Biisoneille 17 pisteen marginaalilla, toinen 18 pisteellä ja viimeisin 16 pisteen erolla. Voi hyvin todeta, että loimaalaiset olivat läpi ottelusarjan ToPon edellä.

”Toisessa ottelussa Biisoneiden koko kentän mies- ja paikkaprässit tuottivat myös vaikeuksia. Puolustuspäässä pystyimme pysymään konseptissamme aina osan pelistä ja silloin saimme pidettyä ottelut tiukkoina. Kuitenkin heti, kun nukahdimme tai teimme pienen virheen, niin vastustaja rokotti. Biisoneiden laatu oli tässä ottelusarjassa meille liian kova pala – onnittelut Loimaalle mestaruudesta!”

Rousku samalla veti hieman yhteen koko päättynyttä kautta. ToPo oli hieman rikkonaisen, mutta lopulta kokonaan pelatun runkosarjan toinen. 22 ottelusta tuli 16 voittoa sekä kuusi tappiota. Runkosarjassa ToPon kärsimistä tappioista ainoastaan yksi tuli alle kymmenellä pisteellä ja voitoistakin suurin osa oli varsin selvänumeroisia.

”Jos tuntui, että runkosarjassa ei saanut kauheasti tiukkoja otteluita, niin niitä kyllä pudotuspeleissä riitti kahdella ensimmäisellä kierroksella. Kokenut joukkueemme selviytyi kiitettävästi näistä koitoksista, vaikka ensimmäisellä kierroksella Korikouvoja vastaan olimme jo todella ahtaalla.”

”Samoin Turun aggressiivisuus välierissä toi omat haasteensa. Joukkue kasasi kuitenkin hienosti itsensä pelistä toiseen pitkän työ- tai opiskelupäivän jälkeen ja antoi itsestään kaiken irti – siitä iso kiitos jokaiselle joukkueen pelurille.”

Rousku saapui ToPon peräsimeen melko myöhään, vasta viime vuoden elokuussa. Hän täydensi miesten joukkueen valmennuksen, johon jo häntä ennen kuuluivat Jussi Syrjänen sekä Markus Rautala. Pelaajistossa tapahtui myös kesken kauden muutoksia, kun kokeneet sotaratsut Ilpo Pehkonen ja Mikael Sandberg liittyivät joukkueen mukaan kauden aikana. Loukkaantumista kauden aikana kärsivät Pehkosen ja Sandbergin lisäksi mm. pitkään sivussa olleet Pyry Rainamaa ja Kalle Koponen sekä myös Juuso Kauppisella ja Tuomas Laineella oli omat vammansa.

”Ylipäänsä koko kauden ajan joukkueemme hitsautui hyvin yhteen ja joukkuehenki oli korkealla tasolla. Koronan vaikutukset, loukkaantumiset, uudet tulijat, muutokset harjoitus- ja otteluaikoihin ja muut muuttujat otettiin aina uutena haasteena ja joukkue selviytyi niistä näin jälkeenpäin katsottuna paremmin kuin hyvin.”

Päävalmentaja näki myös, että korona-aikana joukkueen pelaajistolle tämä kausi oli hyvin tärkeä myös henkisellä tasolla ja sen takia on hienoa, että kausi päästiin pelaamaan loppuun.

”Varmasti koripallo oli monelle tärkeä henkireikä näin korona-aikana, kun kaikki muut elämän osa-alueet on ajettu rajoitusten myötä todella minimiin. Hallille pääsi ainakin pariksi tunniksi karkuun etätöitä tai -opiskeluita ja arkea neljän seinän sisällä. Samoin sosiaalinen kanssakäyminen joukkueen tapahtumissa oli varmasti monelle iso juttu.”

Lopuksi Rousku tahtoo kiittää joukkuetta sekä koko seuraa vaikeasta, mutta hienosta kaudesta.

”Omalta osaltani iso kiitos joukkueen pelaajille sekä muulle valmennukselle ja staffille. Töihin oli aina mukava tulla ja yhteistyö sujui kiitettävästi jokaiseen suuntaan. Samoin kiitos toimiston ja seurajohdon suuntaan luottamuksesta ja yhteen hiileen puhaltamisesta – kausi oli varmasti kaikkea muuta kuin helppo taloudellisesti yleisörajoitusten ja yhteistyökumppanien koronakurimuksen myötä. Nyt vedetään hetki happea!”


Torpan Pojat kiittää kaikkia kannattajiaan, yhteistyökumppaneitaan sekä koko seurayhteisöä vaikeasta kaudesta 2020–21. Nyt huilataan hetki edustusjoukkueiden osalta ja suunnataan katseita kohtia kautta 2021-2022!