Miehet venytti voittoputken jo kuuteen

10.1.2021

ToPo Miehet palasivat pelikentille lähes puolentoista kuukauden tauon jälkeen, kun joukkue oli matkannut Urheilutalolle Helsingin NMKY:n vieraaksi.

ToPon kokoonpanoon palasi loukkaantumisesta kärsinyt Tuomas Laine. Loukkaantuneiden listalla olivat Pyry Rainamaa, Ilpo Pehkonen sekä tuorein hankinta Mikael Sandberg.

Ottelun koko avauspuoliaika oli vahvaa vierasjoukkueen hallintaa. ToPon puolustus toimi erinomaisesti ja hyökkäyspäässä heittopelaaminen toimi loistavasti. Avauskymppi päättyi Eero Sahlbergin kovaan kolmen pisteen heittoon ja tilanne oli ToPon eduksi 27–13.

Munkan Lakers jatkoi samalla tahdilla myös toisella kympillä ja Namika oli helisemässä. Alvar Michelsenin heittokäsi oli varsin lämpimänä ja myös Juuso Kauppinen oli hyvässä vireessä. Pitkälle tauolle siirryttiin ToPon 52–23 johtoasemassa.

Ottelu vaikutti ratkenneelta, mutta Namika tuli vielä jollain tapaa otteluun mukaan pitkän tauon jälkeen. Kotijoukkue sai kasaan pisteputkia ja kuroi ToPon etumatkaa umpeen. Ottelun kolmas jakso meni NMKY:n nimiin selvästi 24–14, mutta ToPon johto oli edelleen varsin selvä (47–66).

Viimeisellä neljänneksellä ero kaventui pienimmillään 11 pisteeseen, mutta ToPo pystyi kontrolloimaan ottelun lopun varsin hyvin. Kaksi sarjapistettä matkasi Länsi-Helsinkiin lukemin 84–68.

Ottelun tehomiehet

NMKY:n tehokkain pisteiden tekijä oli 18 pisteen Sami Tahvanainen. Kaksinumeroisiin ylsivät myös Emil Skyttä (13 pts) sekä Mikko Savolainen (11 pts). Erik Waxlax (9 pts, 10 levaria, 6 syöttöä) oli kotijoukkueen paras levypalloissa ja syötöissä.

ToPon Alvar Michelsen iski ottelussa divariuransa kovimmat pisteet ja siinä ohessa ”Allu” naulasi tupla-tuplan (29 pts, 10 levaria). Michelsenille tukea antoivat jälleen vahvat ottelut pelanneet Nicolas Meyer (20 pts, 9 levaria, 8 syöttöä) sekä Juuso Kauppinen (13 pts, 11 levaria, 6 syöttöä).