Miehet taistelevat runkosarjan kakkossijasta

20.3.2021

ToPon miehet päättävät sunnuntaina Miesten Divisioona A:n runkosarjan, kun Töölön Kisahalliin vieraaksi saapuu HBA-Märsky. Ottelu käynnistyy klo 14 ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta.

ToPo, HBA ja Kristika Turku ovat kaikki tasapisteissä ennen runkosarjan viimeistä kierrosta. Panokset ovat suuret ja alla jossittelukierros sijojen 2-4 lopullisista järjestyksistä viimeisen kierroksen ToPo vs. HBA & Kristika vs. Raiders -otteluiden jälkeen.


jossittelu

Jos ToPo voittaa 

-> Joukkue on divarin runkosarjan toinen. Tässä tapauksessa Kristika nousee HBA-Märskyn ohi sarjassa kolmanneksi, päättyi turkulaisten kotiottelu Raidersia vastaan, miten tahansa. 

Jos HBA sekä Raiders voittaa

-> HBA on runkosarjan toinen, ToPo kolmas ja Kristika neljäs.

Jos Kristika sekä HBA voittaa

-> Kristika on toinen, HBA on kolmas ja ToPo jätetään neljänneksi.


ToPon askelmerkit

HBA-Märsky on ollut ToPolle todella haastava vastustaja viime vuosien aikana. HBA on voittanut seitsemän edellistä joukkueiden kohtaamista. ToPon edellinen voitto Märskystä löytyy lokakuulta 2018. Tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi HBA:n selvään 91–76 kotivoittoon. On päivänselvä asia, että tappioputkea lähdetään katkaisemaan lauantaina.

ToPon joukkue kärsi helmikuun lopussa kolme perättäistä tappiota, yksi tuli Hongalle sekä kaksi Korikouvoille. Maaliskuu on ollut kuitenkin parempi ja back-to-back-ottelut Pyrintöä sekä JBA:ta vastaan toivat ToPon tilille täydet neljä voittoa. Näistä varsinkin Pyrintö-vierasottelu sekä JBA-kotiottelu olivat todellisia jännitysnäytelmiä. Tampereella ToPo voitti kolmella pisteellä, viime sunnuntaina JBA:ta vastaan ToPo nappasi voiton tilille vasta jatkoajan jälkeen.


Vastustajana HBA-Märsky

Kuten jo sanottua, vikkeläjalkainen ja ulottuva HBA-Märsky on ollut ToPolle todella vaikea vastustaja viime vuosien aikana. Juha Stenin valmentamana HBA:n vire ei ole ollut aivan yhtä kovaa mitä viime kaudella, mutta joukkue on edelleen todella vaarallinen vastustaja.

Helmikuu päättyi HBA:n kannalta murheellisesti, vieraissa tulleeseen tappioon Pyrintöä vastaan. Maaliskuu on ollut kuitenkin parempi ja joukkue on napannut vierasvoitot JBA:sta sekä Raidersista.

Joukkueen tähtipelaaja Erik Sajantila siirtyi Lahteen tammikuussa, mutta joukkueessa on edelleen runsaasti tulivoimaa. Varsinkin Aarni Korkiatupa (15.0 pts) sekä Thomas Exaucia (13.5 pts, 6.3 levypalloa) ovat todella mielenkiintoinen duo seurattavaksi.

HBA pelaa todella laajalla rosterilla ja peräti 15 pelaajaa on pelannut yli 10 minuutin keskiarvolla kauden aikana. Jo mainittujen nimien lisäksi ylös voi nostaa mm. Miro Littlen (9.5 pts, 5.8 levypalloa, 3.9 syöttöä), Luukas Vaaran (8.3 pts, 4.7 levypalloa) sekä Viljami Vartiaisen (7.8 pts, 3.6 levypalloa, 2.2 syöttöä).


ToPo – HBA-Märsky ottelu käynnistyy Töölön Kisahallissa klo 14. Ottelua voit seurata Ruutu+ -palvelusta ja kannustaa etänä miehet voittoon ja parantamaan asetelmia kohti pudotuspelejä mennessä.


YHTEISÖN TUKI

Edustusjoukkueet pelaavat ottelunsa koronan johdosta ilman yleisöä ja yhteisön tuki on nyt tarpeen. Tue edustusjoukkueita kohdistetusti ostamalla LOCKDOWN-tukilipun (tai useamman) Torppa Shop verkkokaupasta. 

#ToPoFamily