Miehet matkaa torstaina Mäkelänrinteeseen

12.1.2021

Torstaina on luvassa todella mielenkiintoinen divarikamppailu, kun ToPo matkustaa Mäkelänrinteeseen HBA:n vieraaksi. Kamppailu käynnistyy klo 20 ja sitä voi seurata Ruutu+ -palvelusta.

Joukkueet lähtevät otteluun tasapisteistä. ToPo on voittanut kahdeksasta ottelusta seitsemän, HBA on pelannut kaksi ottelua enemmän, ja he ovat voittaneet kymmenestä kamppailusta seitsemän.

ToPo palasi otteluiden pariin pitkän tauon jälkeen viime sunnuntaina, kun Munkan Lakers haki tyylikkään vierasvoiton HNMKY:n kustannuksella. ToPo liitelee tällä hetkellä kuuden ottelun voittoputkessa, jota joukkue haluaa varmasti venyttää tämän viikon kovissa kamppailuissa HBA:ta ja Biisoneita vastaan.

ToPo on ollut tähän mennessä divarin tehokkain joukkue. Pisteitä Tähtipaidat ovat iskeneet 96,1 keskiarvolla per ottelu. ToPon vahvan heittovoiman keulahahmot ovat olleet Alvar Michelsen (17,4 pts), kapteeni Juuso Kauppinen (16,8 pts, 6 syöttöä), joukkueen tehokkain kolmosten heittäjä Eero Sahlberg (15,0 pts) sekä Santeri Makkonen (14,6 pts). Ranskalainen Nicholas Meyer (14,4 pts, 7,3 levypalloa) on ottanut oman paikkansa lähempää koria.

ToPolla on koko divarin parhaat kahden sekä kolmen pisteen heittoprosentit, ja vapaaheitoissakin vain MuKi on ollut tehokkaampi.

Munkkalaiset lähtevät otteluun kuitenkin ilman Rainamaata, Pehkosta ja Sandbergia. Mikael Sandberg lähenee ottelukuntoa, mutta aiempi loukkaantuminen estää vielä ottelupelaamisen.


Isäntänä HBA-Märsky

Viime kaudella voitosta voittoon marssinut HBA on tällä kaudella joutunut maistamaan myös tappion karvasta kalkkia. Joukkue kärsi alkukaudesta tappiot Kristikalle sekä Biisoneille. Juuri ennen joulua myös Pyrintö haki yllättävän vierasvoiton Mäkelänrinteeltä. Uusi vuosi on käynnistynyt kuitenkin erinomaisesti Juha Stenin miehistöltä ja joukkue on ehtinyt napata jo kaksi voittoa. Joukkue haki Turusta komean 10 pisteen vierasvoiton Kristikasta ja JBA taipui sunnuntaina tasaisen väännön jälkeen.

HBA:n tämän kauden tehoista on vastannut erityisesti kolmikko Erik Sajantila, Thomas Exaucia sekä Aarni Korkiatupa. Sajantila on iskenyt ottelua kohden 15,6 pistettä ja alustanut koreja syötöillään 4,4, kappaletta. Exaucia pistekeskiarvo on tasan 15 ja hän johtaa joukkueen riistotilastoa 2,1 riistolla per ottelu. Aarni Korkiatupa on upottanut palloa koriin 13,8 pisteen keskiarvolla. Joukkueen paras levypallopelaaja on ollut Miro Little (6,1 levaria).


Aikaisemmat kohtaamiset

5.10.2019 ToPo vs. HBA 78–91
1.2.2020 HBA vs. ToPo 83–70

HBA on hallinnut joukkueiden keskinäisiä koitoksia viime aikoina. Jos kauden 2018–19 pudotuspelit otetaan mukaan HBA on voittanut kuusi edellistä joukkueiden välistä kohtaamista. Lokakuussa 2018 Juuso Kauppinen ja Arsene Towa johdatti ToPon selvään vierasvoittoon Märskyssä lukemin 67–93.

HBA-Märsky – ToPo käynnistyy torstaina 14.1. klo 20 Mäkelänrinteen Uintikeskusksessa. Kamppailu pelataan tyhjille katsomoille ja sitä voi seurata Ruutu+ -palvelusta.