Miehet matkaa Kouvolaan

23.2.2021

Miesten Divisioona A jatkuu ToPon toimesta tiistaina Kouvolassa Korikouvojen ollessa isäntänä. Kamppailu käynnistyy Kouvolan Jatke Areenalla klo 18:30 ja sitä voi seurata Ruutu+ -palvelusta.

ToPo löytyy sarjasta tällä hetkellä sijalta neljä, 11 voitolla sekä neljällä tappiolla. Neljää voitto-ottelua seurasi ikävä vierastappio viime keskiviikkona Hongalle. Kymmenen pisteen vierastappioon päättyneeseen ottelussa ToPo joutui pelaamaan vajaalla rosterilla ja mm. kapteeni Juuso Kauppinen puuttui joukkueen vahvuudesta.

Poissaoloista huolimatta, Tähtipaitojen selvä tavoite on palata tiistaina voittokantaan.

”Viime viikolla olimme hieman vajaamiehisiä ja niin olemmehuomennakin. Puolustuksessa intensiteetin ja laadun pitää olla kohdillaan Korikouvojen pallollisten screenien ympärille rakennettua hyökkäyspelaamista vastaan. Hyökkäyspäässä roolituksia joudutaan hieman miettimään ja mahdollisesti muuttamaan, mutta tekemisen taso ja toteutus ovat avainasemassa tiistaina”, kertoi ToPon päävalmentaja Risto-Matti RouskuKorikouvot-ottelun alla.

Illan isäntänä Korikouvot

Korikouvojen kausi on ollut hyvin monivivahteinen ja joukkueen rosteri on elänyt paljon kauden aikana. Joukkue päätti tammikuun 14 pisteen kotivoittoon Hongasta, mutta helmikuun neljästä ottelusta tuloksena on ollut yhtä monta tappiota. Karri Kurrosen valmentama joukkue on kärsinyt Kouvolassa kotitappiot HBA-Märskylle sekä viime lauantaina JBA:lle. Vierasparketilla Pyrintö Akatemia sekä Helsingin NMKY ovat olleet etevämpiä.

Joel Mäntynen on ollut tähän asti joukkueen tehokkain pelaaja, niin pisteissä, levypalloissa kuin myös syötöissä. Kymmenen Korisliigaotteluakin tällä kaudella pelanneen Mäntysen statsit divarista ovat varsin komeaa luettavaa 15 ottelun jälkeen (23,0 pts, 10,5 levypalloa, 4,6 syöttöä).

HBA-Märskystä Kouvoihin täksi kaudeksi siirtynyt AapeliSyrjämäki on toinen enemmän divarin puolella nähty pelaaja. 21-vuotias ja 214 cm pitkä oleva Syrjämäki on pelannut 11 ottelua Korisliigaottelua ja 15 M1DA-ottelua kauden aikana. Divarissa pisteitä on syntynyt vajaan 25 minuutin peliajalla 12,5 kappaletta per ottelu ja levypalloja mies on kahminut 6,9 kappaletta.

Viime kauden kohtaamiset

Tämä on ToPon ja Korikouvojen kauden ensimmäinen kohtaaminen ja seuraava kohtaaminen onkin luvassa jo lauantaina Munkkiniemessä. Eli ToPon ja Korikouvojen kauden kohtaamiset pelataan tiiviissä tahdissa tämän viikon aikana.

Viime kauden otteluissa molemmat olivat etevämpiä kotiotteluissaan. Saa nähdä miten käy tämän kauden koitoksissa.

27.10.2019 Korikouvot vs. ToPo ​80–72
25.1.2020 ToPo vs. Korikouvot​84–76

Seuraa ToPon ja Korikouvojen viikon ensimmäistä koitosta suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta tiistaina klo 18:30 alkaen. Ottelu pelataan tyhjin katsomoin Kouvolan Jatke Areenalla.