Miehet katkaisemaan tappioputkea Pyrinnön kustannuksella

1.3.2021

Miesten Divisioona A jatkuu hyvin tiiviillä tahdilla ja tiistaina on luvassa mielenkiintoinen kamppailu, kun ToPon vieraaksi Munkkiniemeen saapuu Pyrintö Akatemia. Kamppailu käynnistyy klo 19 Munkkiniemen Yhteiskoululla ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta.

ToPolla käynnistyy todellinen härkäviikko, kun tämän viikon aikana on luvassa peräti kolme kamppailua. ToPon ja Pyrinnön kauden toinen kohtaaminen pelataan heti torstaina Tampereen Pyynikillä. Sunnuntaina vuorostaan on luvassa kauden toiseksi pisin vierasmatka, kun JBA isännöi Tähtipaitoja Jyväskylässä.

Jututimme ottelun alla Tuomas Lainetta. ”Tumppi” on pelannut yli 29 minuuttia per ottelu, iskenyt 9,6 pistettä, napannut 4,7 levypalloa sekä alustanut 5,2 syöttöä per kamppailu.

Kolme edellistä ottelua on päättynyt tappioihin, Laine näkee, että paluu voittokantaan tulee perusasioita parantamalla.

”Kaikki lähtee perusasioista, kuten puolustuksen intensiteetistä ja pelivalmiudesta. Nuo asiat ovat monen asian summa, miksi intensiteetti ei ole ollut kohdallaan ja ne asiat meidän täytyy saada korjattua tällä viikolla.”

Pyrintö on ToPolle varsin kova vastustaja ja sen Laine myös tiedostaa. Pikatahtia pelattavat ottelut ovat hyvää valmistautumista kevään koviin otteluihin.

”Pyrintö on ollut meille paha vastus viime vuosina, joten meidän täytyy olla valmiita pelaamaan. Tämän kaltainen ottelutahti on hyvää preppausta kulman takana häämöttäviin playoffeihin, jossa pelataan samaa vastustajaa vastaa useasti muutaman päivän sisällä.”

ToPo on keskellä ottelusumaa, kun 12 päivän aikana on luvassa peräti viisi ottelua.

”Kyllä se asettaa oman haasteensa, kun harjoitteluaika joukkueen kanssa vähenee. Tällöin myös meidän pelaajien täytyy käyttää enemmän aikaa treenien ulkopuolella peleihin valmistautumiseen.”

Miten Laine kokee joukkueen sisällä tulleet muutokset kauden aikana?

”On joukkueessa tapahtuneet muutokset vaikuttaneet pelaamiseen. Meillä on ollut läpi kauden vaikeuksia loukkaantumisten kanssa, joka on asettanut omat haasteensa harjoitteluun ja pelaamiseen.”

Vielä viime kaudella Miki Kuusisto pyöritti ToPon peliä pelintekijänä, mutta taikurin poistuessa Laine on ottanut myös enemmän vastuuta pelintekijänä.

”Se on ollut oppimisprosessi. Viime vuonna en pelannut ollenkaan pelintekijänä ja tänä vuonna olen pelannut lähes koko ajan, joten paljon on ollut opittavaa ja kehitettävää päivittäin. Mikin lähteminen jätti suuren aukon pelintekijän paikalle, jota olen yrittänyt täyttää parhaani mukaan.”


Vieraaksi saapuva Tampereen Pyrintö Akatemia

Damon Williamsin valmentama Pyrinnön M1DA-akatemiajoukkue asettaa ToPolle varmasti kovan haasteen tiistaina. Pyrintö on noussut sarjassa jo viidenneksi ja vain yhden voiton päähän ToPosta, joten tulevan viikon ottelut ovat tältäkin kantilta katsottuna todella tärkeitä. Pyrintö väläytti vahvaa kevätvirettään viimeksi sunnuntaina, kun joukkue kaatoi HBA-Märskyn selvin lukemin 90–76.

Pyrintö Akatemian ykköstähtenä tällä kaudella on vaikuttanut Tomas Pihlajamäki. HBA:sta Tampereelle täksi kaudeksi siirtynyt Pihlajamäki on pelannut Korisliigassakin 18 ottelua, joten miehen kovat tehot divarissa eivät ole millään tapaa yllätys (peliaika 29:15, 20,7 pts, 8,3 levypalloa, 3,5 syöttöä). Vahvoja otteita on näyttänyt myös 14 Korisliigaottelua pelannut Valtteri Leppänen. 12 ottelussa pisteitä on syntynyt 11,8 keskiarvolla ja syöttöjä 4,1 per ottelu.

Varsin mielenkiintoinen seurattava on myös 18-vuotias Kion Williams. Divisioona B:ssä kovaa jälkeä tehneen nuorukaisen tehot Divisioona A:ssa ovat olleet myös kelpotasolla (9,9 pts, 2,7 levypalloa, 2,9 syöttöä).


ToPo – Pyrintö Akatemia A ottelu käynnistyy tiistaina 2.3. klo 19 Munkkiniemen Yhteiskoululla. Seuraa ottelua suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta.