Miehet kärsi kauden ensimmäisen kotitappion

17.1.2021

Lauantaina LoKoKo Bisons oli saapunut Munkkiniemeen ToPon vieraaksi M1DA:n kärkiotteluun. ToPo kärsi kauden toisen tappion torstaina HBA-Märskyä vastaan ja joukkue lähti hakemaan paluuta voittokantaan sarjakärjen kustannuksella.

Ottelun ensimmäisellä neljänneksellä oli nähtävissä paikoitellen selvää playoff-henkeä. ToPon Eero Sahlbergin heittokäsi oli varsin lämmin ottelun avausminuuteilta lähtien. Biisoneiden Jalen Canty oli varsin vaikea pideltävä korin alla ToPon pelaajille ja hän pääsi siellä tekemään tuhojaan läpi illan. Avauskympin jälkeen vieraiden johto oli neljä pistettä (20–24).

Ottelun toinen neljännes alkoi hyvin tasaisena, mutta ToPon heittopelin takutessa Biisonit sai iskettyä luuta kotijoukkueen kurkkuun. ToPo sai muutaman tärkeän puolustuspään stopin sekä tärkeän korin hyökkäyspäässä neljänneksen loppuun, mutta vierasjoukkue lähti silti puoliajan viettoon selvähkössä 33–48 johtoasemassa.

Pitkältä tauolta ToPo tuli todella hyvällä jalalla otteluun ja ero lähti saman tien kaventumaan. ToPo avasi neljänneksen tärkeällä 7–0 pisteputkella. Biisonit alkoi saamaan onnistumisia hyökkäyspäässä, mutta ToPo määrätietoisesti kavensi piste-eroa. Juuso Kauppinen iski neljänneksen viimeisen korin ja sen myötä viimeiselle neljännekselle lähdettiin jännittävistä 63–65 lukemista.

Heti viimeisen neljänneksen alussa Santeri Makkosen kolmosen avulla ToPo siirtyi ottelussa pitkästä aikaa johtoon (68–65). Sen jälkeen alkoi kuitenkin kotijoukkueen vaikeudet. Ottelun seuraavat kuusi minuuttia menivät Biisoneille lukemin 21–2 ja kamppailu ratkesi näin vierasjoukkueelle. Lopputulos Munkkiniemestä LoKoKo Biisoneiden eduksi 97–77.

Ottelun tehomiehet

ToPolta kaksinumeroiseen pistemäärään ylsivät Nicolas Meyer (16 pts), Eero Sahlberg (15 pts), Juuso Kauppinen (14 pts), Santeri Makkonen (13 pts) sekä Tuomas Laine (11 pts). Levypallotilaston kärjessä oli Alvar Michelsen (seitsemän levaria) ja eniten syöttöjä antoi Juuso Kauppinen (seitsemän syöttöä).

Biisoneiden Jalen Canty oli todella hyvässä vireessä. Canty naulasi 28 pistettä ja mies kaappasi 17 levypalloa. Cantylle tulitukea antoi vahvan ottelun pelannut kreikkalainen Aleksis Spyridonidis (25 pts, 9 syöttöä) sekä hyvin esiintyneet suomalaiset Rasmus Marttinen (18 pts) ja Vesa Heinonen (16 pts).

LoKoKo Biisoneiden parhaana pelaajana, ja Mikä Lätin Takaovi – Koripalloromaani kirjalla, palkittiin Vesa Heinonen. ToPon paras pelaaja lähtee syömään Munkkiniemen ostarille Ravintola Sushi-Saniin. Hän oli tällä kertaa Nicolas Meyer.