Meri Kanerva Xavierin yliopistoon

10.11.2023

Ajanta on ollut Merin matkassa mukana usean vuoden ajan. Kuva: Ville Vuorinen

Meri Kanerva aloittaa kuluvan Korisliigakauden jälkeen yliopistouransa Xavierin yliopistossa. Meri pelaa viidettä kauttaan ToPossa ja naisten Korisliigassa. LePyn kasvatin kehitys on ollut ToPo-vuosien aikana huimaa. Viime kaudella Meri palkittiin Korisliigan vuoden kehittyneimpänä pelaajana, ja kuluvalla kaudella vauhti on vain kiihtynyt: takakentän taituri on tilastoinut kuudessa ensimmäisessä ottelussa uransa tähän mennessä parhaat Korisliigakeskiarvot 11,8 pistettä, 3,8 levypalloa, 5,8 syöttöä ja 1,5 riistoa per peli. 

Xavier on ToPolaisittain tuttu paikka, kun yliopiston Hall of Fameen kuuluu Merin nykyinen pelikaveri Taru Tuukkanen. Xavierin yliopistossa on nähty myös muita suomalaisia menestyneitä koripalloilijoita (mm. Reetta Piipari, Anniina Äijänen ja Susanna Strömberg).

Parhaillaan Susiladiesin kanssa EM-karsintoja pelaava Kanerva pelasi eilen Bulgariaa vastaan uransa toisen naisten maajoukkueottelun. Nuorisomaajoukkueissa hän on pelannut 58 ottelua.

Merin matkassa on ollut mukana jo usean vuoden ajan Ajanta, joka kommentoi kesällä Merin ja Ajantan yhteistyön jatkoa seuraavasti:

”Ajanta Innovations sijoittaa kestävän kehityksen mukaiseen tulevaisuuteen. Näkemyksemme mukaan tulevaisuuden menestyjiin pitää sijoittaa ajoissa, jotta kunnolliset edellytykset kasvulle voidaan luoda ja tarjota riittävät olosuhteet onnistumiselle. Samaa strategiaa olemme toteuttaneet myös Kummipelaajamme Meri Kanervan kautta. On ollut ilo seurata Merin nousua nuoresta lupauksesta, avausviisikkoon Korisliigassa ja jo nyt Susiladies-kokoonpanoon. Panostukset tyttö- ja naiskoripalloon ToPossa ovat todellista tasa-arvoista kestävää kehitystä.”, Janne Rauramo kertoo Ajantan näkemyksiä kummipelaajastaan.


Meri vetää nyt siis viimeistä kauttaan ToPon mukana, joten kannattaa suunnata Kisahallille katsomaan Merin ja muun joukkueen otteita!!