Meri Kanerva jatkaa ToPossa – myös kaksi muuta nuorta pelaajaa sopimuksiin!

3.8.2021

Torpan Poikien naisten Korisliigajoukkue on solminut kolme uutta pelaajasopimusta. Jo viime kaudella hyvin minuutteja Korisliigassa pelannut Meri Kanerva jatkaa ToPon riveissä. Kanervan tavoin 17-vuotiaat Senja Tuomi sekä Hanna Aholapelaavat myös ToPon riveissä tulevalla kaudella.


Meri Kanerva lähtee jatkamaan kehitystään!

Viime helmikuussa 17 vuotta täyttänyt Meri Kanerva aloittaa ToPon riveissä kolmannen kautensa. Hän on hyvin tyytyväinen jatkosopimuksen synnystä.

”Päätin jatkaa ToPossa, koska täällä on tuttu valmennusryhmä,jonka kanssa on hyvä jatkaa omaa henkilökohtaista kehittymistä.”

Viime kaudella Kanerva otti enemmissä määrin vastuuta Korisliigatasolla. Hän pelasi 24 Naisten Korisliigaottelua, joissa peliaikaa tuli reilut 16 minuuttia ottelua kohden. Pisteitä Kanerva heitti liki seitsemän pisteen keskiarvolla. Korisliigan vapaaheittopalkinnon (85 %) kauden jälkeen pokannut Kanerva pelasi Korisliigan ohella divaria, jossa 26 ottelussa peliaikaa tuli reilut 25 minuuttia ottelua kohden ja pisteitä 11.1 kappaletta per ottelu.

Suomen juniorimaajoukkueiden vakiokasvo oli tyytyväinen viime kauteen henkilökohtaisella tasolla, mutta nyt katseet ovat jo tiukasti tulevassa.

”Viime kausi oli ihan hyvä. Oli kiva pelata ja saada vastuuta enemmän kuin edellisellä kaudella. Nyt katseet ovat kuitenkin ensi kaudessa. Omat tavoitteet ensi kaudelle on pystyä pelaamaan hyvä sekä nousujohteinen kausi ja odotan innolla mihin taidoillani pystyn. Keskityn tällä hetkellä saamaan oman pelini uudelle tasolle.”

ToPo-valmentaja Jussi Syrjänen uskoo, että LePy-kasvatilla on mahdollisuus päästä nopeallakin aikataululla todella korkealle tasolle.

”Merillä on halutessaan potentiaalia olla nopeallakin aikataululla naisten maajoukkuepelaaja. Merin pelin ymmärrys on korkealla tasolla ja hän pystyy tekemään kerta toisensa jälkeen oikeita valintoja.”


Senja ja Hanna kohti terveempiä kausia

Kanervan ohella 2004-ikäluokan pelaajia olevat Senja Tuomi sekä Hanna Ahola edustavat myös Tähtipaitoja tulevalla kaudella.

Senja Tuomi siirtyy ToPon riveihin HBA-Märskyn paidasta. Viime kausi oli Tuomelle hyvin hankala. Hän joutui käymään nilkkaleikkauksessa, ja virallisia otteluita tuli ainoastaan yksi, tämä kaksoislisenssillä ToPon divarijoukkueen mukana. Myöskausi 2019–20 oli hänelle vaikea, kun otteluita tuolloin kertyi ainoastaan viisi kappaletta Hongan juniorijoukkueissa.

Tulevalle kaudelle Honka-kasvatti lähtee kuitenkin odottavalla fiiliksellä.

”Alkavan kauden tavoitteeni on kehittyä mahdollisimman paljon pelaajana, fyysisesti, taidollisesti ja erityisesti pelin luvun kannalta. Ja tietenkin päästä pelaamaan mahdollisimman paljon ehjänä! Suurin tavoitteeni onkin pysyä ehjänä, se mahdollistaa kehityksen kaikissa osa-alueissa.”

Tuomi kokee, että viime vuosien vaikeudet ovat kasvattaneet häntä.  

”Edelliset kaudet ovat olleet minulle aika rikkonaisia, mutta ne ovat kasvattaneet minun henkisiä voimavaroja hyvin. Ajattelen, että minulla on hyvä paineensietokyky ja pystyn keskittymään nopeasti takaisin olennaiseen epäonnistumisten jälkeen ja yritän jälleen antaa kaikkeni joukkueen eteen.”

Jussi Syrjänen näkee, että ToPo tule olemaan Tuomelle erinomainen paikka kehittymiseen.

”Senjalla tulee olemaan sisäpelaajalle Suomen paras harjoitusympäristö ja hänellä on mahdollisuus oppia kauden aikana paljon. Pääasiallinen pelipaikka tulee olemaan divarissa,mutta Senjalla on mahdollisuus pelata jo tulevalla kaudella minuutteja Naisten SM-sarjassa.”


Hanna Ahola kärsi viime kaudella Tuomen ohella loukkaantumisista ja Aholan ottelut hänen debyyttikaudella ToPossa jäivät viiteen divarikamppailuun. Wartti-Basket -kasvatin viime kausi meni polvea kuntouttaessa, mutta nyt hänen keskittymisensä on jo täysin alkavassa kaudessa ja kuntoutumisen jatkamisessa.

”Viime kausi oli opettavainen ja tietyllä tavalla mielenkiintoinen, kun tuli aivan uusi harjoitusympäristö ja valmentajat. Ensi kauden tavoitteita minulle on, että saisin pelitatsin samanlaiseksi, mitä se oli ennen kuin loukkaannuin. Se tulee ottamaan oman aikansa, joka vaatii kärsivällisyyttä minulta.”

Ahola on ainakin vielä hieman tuntemattomampi nimi Topolaisille, joten hän antoi pienen esittelyn itsestään pelaajana ja ihmisenä.

”Olen pelaajana hyvin luova, joka voi heijastua joillekin ylimielisyytenä, mutta sitä se ei ole. Kentällä olen kova luu, menen loppuun saakka ja yritän aina parhaani. Heitto on minun ykkösvahvuus. Koen olevani hyvä joukkueen sisällä tyttöjen kesken, hyvin sosiaalinen ja kaikkien kanssa juttuun tuleva.”

Aholalla on myös muutama nosto, joita hän haluaa tulevalla kaudella erityisesti kehittää.

”Pelaamisessa haluan parantaa puolustamista sekä rohkeutta hyökkäyspäässä. Pelisilmän kanssa pelaamista pitäisi parantaa,eli mikä on milloinkin paras mahdollinen ratkaisu.”

Jussi Syrjänen on tyytyväinen, että Ahola on valmis pelaamaan vaikean viime kauden jälkeen.

”Hanna on tehnyt kovasti töitä kuntoutumisen eteen ja hän on syksyllä valmis pelaamaan. Alussa pääasiallinen pelipaikka tulee varmastikin olemaan divari. Hänellä on potentiaalia nopeastikin nousta pelaamaan naisten SM-sarjaa, kun harjoittelu on viikoittain laadukasta.”


ToPon naisten sopimuspelaajat:

Nea Kuisma, Magdalene Agyei, Meri Damoiseaux, Elina Mäntynen, Cia Eklöf, Meri Kanerva, Senja Tuomi, Hanna Ahola.

Meri Kanerva
Hanna Ahola
Senja Tuomi