Matti Kaihovaara 90 vuotta!

28.3.2021

Wanhan ToPon vanhin, Matti ”Kaihis” Kaihovaara täyttää tänään 90-vuotta!

Matin voidaan sanoa olleen yksi ydintekijöistä ToPon koripalloilun synnyssä. Matti oli nimittäin kantamassa sitä kuuluisaa pöllittyä koolinkia ruotsalaisen yhteiskoulun rakennustyömaalta, josta rakennettiin lopulta koriteline Pumppikselle (Munkan ensimmäinen koriskenttä). Ruohokenttä pian tallaantui lukuunottamatta yhtä ”tupsua”, mutta sekin otettiin hyötykäyttöön ja tämä piti aina kiertää uutta peliä aloitettaessa.

Kaihovaara oli myös Munkkiniemen ja ToPon koripalloilun legendaarisen Nuottapolun kaveriporukan ensimmäisiä, joka laittoi koristossut jalkaan koripallojoukkueessa. ToPon koristaival alkoi virallisesti vasta 1952 ja tätä ennen Matti kävi hakemassa kokemusta BK-46:sta ja HOK-Veikoista. Beekoosta tuli myöhemmin kuuluisa käsipalloseura ja HOK-Veikot vaihtui Panttereiksi.

Munkkiniemen Yhteiskoulun opinahjon sekä armeijan jälkeen Matti intoutui opiskelemaan opettajan uralle ja valmistui kansakoulunopettajaksi ensin Taivallahteen ja sitten Munkkiniemeen, jossa toimi kansakoulun rehtorina vuodesta 1967 yhteensä 34 vuotta.

Suuret onnittelut Kaihis!

#topofamily #munkkiniemi #koripallo