Kova kiinnitys miehiin - Michelsen on mukana!

29.7.2023

Michelsen aloittaa seitsemännen perättäisen kautensa ToPossa.

Miesten joukkue saa äärimmäisen arvokasta jatkuvuutta, kun Alvar Michelsenin kanssa on solmittu alkavalle kaudelle jatkosopimus. Alkava kausi on jo seitsemäs ToPon paidassa, joten Kisahallin korien jokainen nyöri alkaa olla moneen kertaan kulunut Alvarin toimesta.

 

Michelsen on ToPon rosterissa jo kokeneempaa kaartia, mutta silti vire paranee vuosi vuodelta. Viime kausi oli Alvarille monessa tilastokategoriassa 151 ottelua sisältävän divariuran paras: pisteitä syntyi 15,8 per ottelu, levypalloja tarttui 8,3 ja syöttöjä 3,1 ottelua kohden. PuHun kasvatti kuuluikin läpi kauden ToPon runkopelaajiin ja toimi joukkueen kantavana voimana Skamon ja Nordbergin ohella.

 

Alvar on yksi ToPon kulmakivistä. Hän tuntee pelitavan ja pystyy sitä erittäin hyvin toteuttamaan. Alvar on joukkuepelaaja, joka ei aina tarvitse palloa ollakseen joukkueelle tärkeä.”, valaisee GM Syrjänen Michelsenin tärkeyttä joukkueessa.

 

ToPon miesten taival divarissa on ollut monessa vaiheessa menestyksekäs, ja kauteen lähdetään usein asetelmista, jossa ToPoa veikataan yhdeksi ennakkosuosikeista. Viime kaudella tie vei välieriin asti, jossa Korisliigaan lopulta nousseet Biisonitkin kaatui kahdesti. Valitettavasti kolmas voitto ja finaalipaikka jäi tällä kertaa saavuttamatta. Michelsen on tästä huolimatta tyytyväinen kuluneeseen kauteen.

 

Pelaaminen tuntui erittäin hyvältä ja luonnolliselta läpi koko kauden. Erityisesti mieleen jäi ensimmäinen playoff-kierros, missä pelasimme varmasti meidän kauden parasta koripalloa.”, Alvar kertoo päällimmäisiä tuntemuksiaan kaudesta.

 

Kuten ToPon pelaajilla on tapana, myös Michelsenillä on palkintokaappi pullollaan. Uralle on mahtunut muun muassa valinta 19-vuotiaiden poikien SM-sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi kaudella 18–19, kun pisteitä syntyi keskimäärin 21,8 ottelua kohden ja käsiin tarttui keskimäärin 12,6 levypalloa (joka oli eniten koko sarjassa). Alkavan kauden suunnitelmia hioessa valinta jatkaa ToPossa oli silti lähes itsestäänselvyys.

 

Päätös jatkamisesta ToPossa oli erittäin helppo. Valmennuksen ammattimaisuus ja hyvä organisaatio, jonka kanssa olen saanut tehdä duunia viimeiset kuusi kautta. Ja niinhän se menee, että oma koti kullan kallis.”, Alvar huomauttaa.

 

Michelsenin vire päättyneellä kaudella oli sen verran kova, että tässä kohtaa olisi ollut väärin jättää kysymättä, onko samanlaisia esityksiä luvassa myös ensi kaudella?

 

Varmasti! Oma tavoite on aina toteuttaa rooliani mahdollisimman hyvin ja auttaa joukkuetta toteuttamaan asioita yhdessä. Pientä muutosta joukkueen rakenteessa, mutta tällä hetkellä rakentuva jengi on erittäin lupaava. Varmasti jälleen pelataan hyvää playoff-koripalloa keväällä.”, Alvar vastaa enempää asiaa epäröimättä.

 

Playoff-koris vie kevääseen asti monet illat ja viikonloput, joten kesä on tärkeää aikaa kaudesta palautumiselle. Alvar kertoo kesän parhaita kokemuksiaan olleen ”Kotimaan matkailu ja erityisesti Kotkan reissu.

 

Tästä on hyvä lähteä treenaamaan kohti uutta kautta - upeaa, että olet Alvar mukana! 💙💛

 

Miesten joukkueen sopimustilanne:

Koponen, Laitinen, Luoma, Michelsen, Rautasalo, Wuorenjuuri, Åvist / valmennus Syrjänen