Kova jatkosopimus - Eldar Skamo mukana!

6.9.2022

Ravintola Pleinin kummipelaaja Skamo oli viime kauden joukkueessa keskeinen palanen. Kuva: Harri Vallila

Alkukauden kenties isoin uutinen tulee tässä: Eldar Skamo ja ToPo ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen! Skamon mukaan saaminen tekee miesten joukkueesta huomattavasti vahvemman. Viime kaudella Skamo repi ja raastoi 9,8 levypalloa per peli, mutta tarjoili samalla myös taikuri Kuusiston jälkeen eniten syöttöjä muille (5,5 apg). Oma pistesarake näytti 13,6 pistettä ottelua kohden, joten kyseessä oli kaikilla osa-alueilla ToPolle äärimmäisen arvokas pelaaja.


Skamo palkittiinkin kauden jälkeen koko miesten 1A-divisioonan arvokkaimpana pelaajana. Pelaaja itse näkee palkinnon osana koko joukkueen hyvää työtä.

”Joukkueen systeemi ja pelaajat mahdollistivat tämän saavutuksen. Oli ilo ja kunnia saavuttaa tämä henkilökohtainen palkinto.”

 

Kyseessä on peluri, joka on keitetty monissa kattiloissa Kauhajoelta Kotkaan. Skamo on pelannut urallaan yli 500 Korisliigaottelua, jonka lisäksi päälle on tullut myös yli 100 divariottelua. GM Syrjäsen näkemys tuoreesta sopimuksesta on yksiselitteinen.

”Eldar on sarjan paras pelaaja.”

 

Munkkalaisten mieliin on varmasti painunut viime kevät, mutta kauteen mahtui Skamon näkökulmasta myös monta hyvää käännettä. Viimeistään tämän sopimuksen myötä joukkueella on hyvät mahdollisuudet taistella finaalipaikan uusinta itselleen. Tämä on myös Skamon tavoitteena.

”Mielestäni meillä oli hyvä viime kausi. Voitettiin runkosarja ja pelattiin hyvää korista läpi kauden. Finaalisarja Honkaa vastaan tosiaan päättyi pettymykseen.

Viime kausi jätti paljon hampaankoloon ja halu pystyä auttamaan joukkuetta etenemään jälleen pitkälle kevääseen asti ja tuoda pokaali kotiin on suurin tavoite.”

 

Skamo jakaa kiitosta ToPon valmennuksen suuntaan. Se teki päätöksestä pysytellä Kisiksen parketilla lopulta selvän.

”Päätös jatkaa ToPon organisaatiossa oli minulle helppo valinta. Suurin syy siihen on laadukas valmennus ja pelisysteemi, joka on minulle mieluisaa.”


Junioreiden kannattaa ehdottomasti suunnata alkavalla kaudella katsomaan, miltä näyttää 1A-divisioonan parhaan pelaajan esitykset. Skamo antaa muutaman vinkin siihen, mihin asioihin erityisesti kiinnittää huomiota, mikäli junnut haluavat viedä oman pelinsä monta askelta eteenpäin.

”Minun pelaamisessa kannattaa seurata pelinlukua, syöttötaitoa ja tilanteen pelaamista loppuun asti.”


Osta oma kausikorttisi NYT, niin olet mukana. Alkavan kauden kotipelit Kisiksellä, eli tästä et halua jäädä paitsi!