Koronarajoitusten vaikutukset kausimaksuihin

15.3.2021

Seuran hallitus myöntää 2002-2007 syntyneille junioreille 40%:n ja 2009-2012 syntyneille 10%:n alennuksen 31.3. erääntyvien kausimaksujen viimeiseen osamaksuerään. Nuorimpien ikäluokkien 2013-2016 juniorien laskutus tapahtuu 1krt viikossa kaavan mukaisesti. Alennukset perustuvat 1.3.- 31.3.2021 välisen ajanjakson koronarajoitusten aiheuttamiin taloudellisiin säästöihin salikustannuksissa ja ottelutoiminnan tuomarikuluissa.

Uudet koronarajoitukset katkaisivat yli 12-vuotiaiden harjoitustoiminnan sisätiloissa 1.3. alkaen. 2008 ja nuorempien juniorien osalta harjoitustoiminta jatkui helmikuun mallin mukaisesti sisätiloissa. Mikäli rajoitukset jatkuvat tai maaliskuun jälkeen ilmaantuu uusia rajoituksia vaikeuttaen oleellisesti joukkueiden toimintaa ja seuralle syntyy säästöjä salivuokrien ja/tai tuomarimaksujen osalta, tullaan mahdollisia alennuksia tai hintojen tarkistuksia tekemään ensisijaisesti kesäharjoittelun osalta.

Tarkastellessa kausimaksujen alennuksia ja erien suuruuksia on hyvä tiedostaa, että

  • Kausimaksujen erämaksut eivät ole kuukausimaksuja vaan kausimaksun osamaksusuorituksia.Esimerkiksi helmikuun maksuerässä ei huomioida hiihtoloman aiheuttamaa mahdollista taukoa harjoituksissa vaan loma-ajat ovat huomioitu kausimaksujen kokonaismäärässä. Kausimaksuja käsitellään kuukausikohtaisina vain harrastuksien aloittamis- ja lopettamis- sekä loukkaantumistapauksissa. 
  • Myönnetyt alennukset kohdistuvat taloudellisiin säästöihin sali- ja tuomarikustannusten osalta. Kausimaksuihin sisältyvät seuran muut kulut kuten sarjamaksut, valmennus, hallinto, taloushallinto, joukkueiden tilinhoitomaksut ja muut kulut ovat säilyneet ennallaan.

Harjoitustarjontaa on nyt laajennettu seuran tarjoaman etäharjoittelun kautta, ja joukkueet saavat näistä lisätietoa valmentajien kautta. Seuran tavoitteena on luoda kattava harjoituspankki etä- ja omatoimiharjoitteluun kaikille ikäluokille. Harjoittelussa joudutaan edelleen ottamaan huomioon koronarajoitukset mm. lähikontaktin määrän rajoittamisella sekä tarkalla harjoitussuunnittelulla ja osallistujaseurannalla kaikessa toiminnassa. Ottelutoiminta on tauolla 31.3. asti. Olemassa olevia viikonloppuvuoroja pyritään edelleen hyödyntämään nuorempien ikäluokkien harjoitustoiminnassa tarpeen mukaan.

Toivomme että epidemiatilanne rauhoittuu laajojen valtakunnallisten rajoitustoimenpiteiden seurauksena ja huhtikuussa olisimme jälleen paremmassa tilanteessa niin vanhempien ikäluokkienharjoitustoiminnan kuin kaikkien joukkueiden ottelutoiminnan osalta.


ToPo Juniorit ry:n hallitus

15.3.2021