Komea ryöstöretki Kupittaalle

23.11.2020

Miesten Divisioona A:n kärkikamppailussa kohtasivat sunnuntai-iltana Kupittaalla Kristika sekä ToPo.

Kotijoukkue lähti kamppailuun puhtaalla pelillä (viisi voittoa), ToPon saldon ennen ottelua ollessa oli neljä voittoa ja tappio.

Ottelu alkoi todella kovalla temmolla ja ToPo oli varsin isoissa ongelmissa puolustuspäässä. Alun takkuilun jälkeen ToPo alkoi hyökkäyspäässä saamaan onnistumisia, joiden takia vieraat pysyi ottelussa mukana. Ensimmäisen jakson jälkeen Kristika johti ottelua pisteellä (23–22).

Kamppailun toinen neljännes meni hyvin pitkälti ensimmäisen jakson käsikirjoituksella. Kristika oli todella kovaa valuuttaa hyökkäyspään levypalloissa, mutta joukkueen heittopeli ei toiminut yhtä hyvin kuin ToPolla. Jakson viime sekunneilla NicholasMeyer onnistui lay-upissaan ja vei näin ToPon pisteen johdossa (43–44) pitkälle tauolle.

Ottelun avausjakson tilastokummajaisena mainittakoon se, että Kristika nappasi enemmän hyökkäyspään levypalloja mitä ToPo levareita yhteensä molemmissa päissä.

Johtoasemasta huolimatta toisella puoliajalla nähtiin sisuuntunut ToPo-ryhmä. Puolustuspäässä ToPo onnistui paremmin ja hyökkäyspäässä nähtiin ajoittain nautinnollisia kuvioita. Puolen tunnin jälkeen Munkan Lakers johti ottelua 61–71.

Viimeisellä neljänneksellä Kristika alkoi osumaan paremmin viivan takaa. ToPon hyökkäyspelaaminen kuitenkin onnistui erittäin hyvin, jonka takia piste-ero ei kaventunut seitsemää pistettä pienemmäksi missään vaiheessa. Ottelun käytännössä lopullinen ratkaisu nähtiin lopulta ajassa 38:17, kun EeroSahlberg paukutti vanhassa kotihallissaan kolmosen pohjaan ja piste-eron kymmeneen.

ToPolle kauden viides voitto ja ensimmäinen reissuvoitto tälle kaudelle upean taistelun jälkeen lukemin 89–97.