Kitkerä kotitappio Kouvottarille

26.11.2020

Naisten Korisliiga jatkui keskiviikkona Munkkiniemessä Kouvottarien saapuessa ToPon vieraaksi. Ottelu pelattiin Koripalloliiton uusien ohjeistuksen mukaisesti ilman katsojia.

Ottelu oli sillä tavoin historiallinen, että Kuisman siskokset, ToPon Maija sekä Kouvottarien Kaisa kohtasivat ensimmäistä kertaa Korisliigatasolla toisensa.

Ottelun alku oli hyvin erikoinen. ToPon puolustus toimi erinomaisesti eikä Kouvottaret onnistunut korinteossa kertaakaan ensimmäiseen kuuteen minuuttiin. Tasan kuuden minuutin kohdalla SarahToeaina iski vapaaheitoista pallon koriin ja kavensi ottelun 7–2:een. Koko avausjakso oli selvää kotijoukkueen hallintaa ja HannaValkeisenkakkosen sujahtaessa pohjaan neljänneksen loppuun, ToPo johti ottelua 17–4 avauskympin jälkeen.

Toinen jakso alkoi tasaisemmissa merkeissä. Kouvottarien Toeaina iski joukkueensa kahdeksan ensimmäistä pistettä. Kaisa Kuisma heitti kaksi pistettä ajassa 14:28 ja ne olivat ensimmäiset Kouvolalaisten pisteet, joita Toeaina ei iskenyt. Avauspuoliaika päättyi ElinaMäntysen sekä Hanna Valkeisen peräkkäisiin kolmosiin, joiden avulla puoliajalle mentiin ToPon 33–17 johtoasemassa.

Toinen puoliaika alkoi ToPon kannalta erinomaisesti Mirva Karvisen kahdella kolmosella ja ero kävi parhaimmillaan jopa 21 pisteessä. Jakson edetessä Kouvottaret pääsi otteluun paremmin mukaan ja vierailijat tulivat kahteen otteeseen kahdeksan pisteen päähän. Puolen tunnin pelaamisen jälkeen ToPon johtoasema oli kymmenen pistettä (54–44).

Ottelun viimeinen jakso alkoi tapahtumasarjalla mitä harvemmin Naisten Korisliigatasolla näkee. Kouvottaret lähti hyökkäämään väärän korin suuntaan ja tässä ei kumpikaan joukkue tai tuomaristo nähnyt mitään väärää. IdaMyllyoja rikkoi kaksi pistettä heittänyttä Sarah Toeainaa, jonka jälkeen tilannetta alettiin miettimään uudestaan. Lopputuloksena kori hyväksyttiin ja tilanteesta tullut vapaaheitto heitettiin oikeaan, eli toiseen päähän.

Alun sekaannuksen jälkeen ottelu oli vahvaa Kouvottarien hallintaa ja joukkue otti nopeasti ToPon johtoaseman kiinni. Vajaa viisi ja puoli minuuttia ennen loppua AliyahCollier iski kaksi pistettä riistonsa jälkeen, jonka ansioista Kouvottaret siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon (58–60). Kouvottaret venytti johtoaan jo kuuteen, jonka jälkeen ToPo vielä heräsi taisteluun. Mirva Karvisen sekä TessaVirtasen peräkkäisillä kolmosilla kotijoukkue nousi tasatilanteeseen 64–64.

Ottelun loppuminuutit olivat hyvin tasaisia, mutta ottelun voittokori näki päivänvalon puoliminuuttia ennen loppua ElliSalovaaran kahden pisteen heitto mennessä sisään. Korin jälkeen Ida Myllyoja heitti kaksi vapaaheittoa ohi sekä viimeisten sekuntien NeaKuisman heitto blokattiin.

OTTELUN TEHONAISET

Mirva Karvinen heitti oman piste-ennätyksensä Korisliigassa viime lauantaina Vimpeliä vastaan (11 pts). Karvinen jatkoi siitä mihin lauantaina jäi ja iski Kouvottaria vastaan 17 pistettä. Kaksinumeroisiin ToPolta ylsi myös 11 pistettä heittänyt Tessa Virtanen. Levypallotilastoa kotijoukkueelta johti 14 levaria kaapannut Nea Kuisma sekä yhdeksän (9) levypallon Ida Myllyoja. Syöttötilaston kärjessä kotijoukkueelta löytyivät Myllyoja (viisi syöttöä) sekä Virtanen (neljä syöttöä).

Kouvottarien jenkit olivat varsin hyvällä pelipäällä. Aliyah Collier lähenteli tripla-tuplaa (18 pts, 12 levypalloa, yhdeksän syöttöä, viisi riistoa). Sarah Toeaina oli joukkueen tehokkain pisteiden tekijä 22 pisteellä. Kaksikolle tulitukea antoi 11 pisteen Elli Salovaara sekä kahdeksan pistettä heittänyt Kaisa Kuisma. Levypalloissa Collierille tukea antoivat yhdeksän levypallon HenriikkaVähäuski sekä Toeaina.