Kiitos Niko!

3.5.2023

Kuva: Ville Vuorinen

Niko Kuusi on valmentanut ToPon naisia viimeiset neljä kautta. Nyt on kuitenkin tullut tämä ajanjakso päätökseensä, kun Niko jättää fläppitaulun ja tussin seuraavalle.

"Päällimmäiset fiilikset kuluneesta kaudesta ovat ylpeät, saavutimme joukkueena jotain mitä ei ole aiemmin Torpan Pojissa naisten puolella saavutettu.”


Kulunut kausi oli ToPolle monella tapaa historiallinen. Toimiston hyllyllä komeilee nyt seuran historiassa ensimmäistä kertaa naisten Suomen Cupin kiertopokaali sekä hopeiset Korisliigamitalit. Finaalisarja, mutta samalla koko kausi, jättivätkin kaikille ToPolaisille muisteltavaa.

”Nyt, kun finaaleista on kulunut hieman aikaa ja viimeisetkin analyysit tehty, niin voin ylpeänä todeta, että joukkue suoriutui kaudesta erinomaisesti. Joukkueelle iso kiitos koko kaudesta, ja ennenkaikkea sitoutumisesta ja työmäärästä, jonka he joka päivä toivat mukanaan harjoituksiin ja tapahtumiin.”


Ajassa taaksepäin palatessa Nikon vuosiin on mahtunut monenlaista. Pari ensimmäistä kautta ToPo löytyi Liigan sarjataulukosta eri suunnalta kuin nyt. Toisaalta Coach Kuusen vuodet ovat olleet ennenkaikkea nousujohteisia - viimeisinä vuosina tähtilogo on kiilunut kestomenestyjänä niin naisten Liigan kuin divarinkin puolella. Jo kaudella 21-22 palkintokaappi täyttyi Suomen Cupin hopealla ja Liigan pronssimitaleilla. Samalla myös valmentaja itse on kehittynyt - ja noussut mm. Suomen WU20 valmentajaryhmään!

”ToPossa on aina hoidettu asiat mallikkaasti, ja koen oppineeni paljon vuosien varrella. Koen myös olevani parempi, ja hieman kypsempi, valmentaja kuin tullessani seuraan. Neljään vuoteen on mahtunut kaikenlaista, Liigan puolella on taisteltu viimeisestä playoff-paikasta, sarjassa säilymisestä ja nyt viimeisimpänä siitä kaikkein kirkkaimmasta mitalista, mikä tällä kertaa jäi saavuttamatta, mutta varmasti lupaa hyvää tulevaisuutta ajatellen. Toivon ja uskon, että ToPossa on tulevaisuudessakin edellytykset kilpailla naisten Korisliigan kärkisijoista. Divarin voitimme kaksi kertaa putkeen, ja niistäkin tapahtumista on jäänyt monen monta muistoa. On ollut hienoa saada valmentaa naisten edustusjoukkuetta viimeiset neljä vuotta.

Kiitos puolestani - OUJEE! Törmäillään Kisiksellä (tai hallilla)!”


Koko seura, koko #topofamily on Nikolle kiitollinen yhdessä naisten joukkueen kanssa kuljetuista vuosista. Nimi jää osaksi ToPolaista historiaa. Seurassa myös kovasti toivotaan, että Nikon ammattitaitoa nähtäisiin jatkossakin Munkan suunnilla. Pari pientä viilausta ja taas mennään?


KIITOS NIKO!