Kauppisen triplatupla liikaa Hongalle

29.11.2020

Lauantai-iltana Munkkiniemessä kohtasivat vanhat kiistakumppanit pitkästä aikaa virallisessa sarjaottelussa. ToPo oli saanut vieraakseen Tapiolan Hongan. Ottelu pelattiin Koripalloliiton ohjeistuksen mukaisesti ilman katsojia.

ToPo aloitti kamppailun todella terävästi ja vajaassa 90 sekunnissa taululla oli 7–0 lukemat. Siipirikkoinen vierasjoukkue ei tuosta kuitenkaan hätkähtänyt. Nuorella joukkueella liikenteessä ollut Honka iski yhdeksän seuraavaa pistettä ja joukkue hallitsi ottelun avausjaksoa. Avauskympin jälkeen Honka johti kamppailua lukemin 21–28.

Riku Korhosen kolmen pisteen heiton sujahdettua sisään heti jakson alussa, Honka johti ottelua suurimmillaan 11 pisteellä. Tuon jälkeen AlvarMichelsen astui kuviin, nuori mies iski lyhyen ajan sisään yhdeksän pistettä ja ToPo oli tullut takaisin otteluun. Avausjakson lopussa Hongan heittopelaaminen alkoi hieman tökkimään ja ToPo tuli tasoihin ja meni ohi. Pitkälle tauolle siirryttiin lukemissa 51–44.

Hongan päivän rosterissa oli ainoastaan kaksi 90-luvulla syntynyttä pelaajaa ja loput olivat 2000-luvun satoa. ToPon kokemus ja rutiini alkoi näkymään aivan viimeistään ottelun kolmannella jaksolla. JuusoKauppisen johdolla ToPo iski 13–0 runin jakson alkupuolella ja venytti piste-eron 20:een. Honka pääsi taas jakson loppupuolella otteluun paremmin mukaan, mutta puolen tunnin pelaamisen jälkeen taululla oli selvähköt 78–61 lukemat.

ToPo laittoi viimeisen naulan Hongan arkkuun ottelun viimeisen neljänneksen alussa, kun ensimmäiset neljä minuuttia jaksosta menivät Munkan Lakersille 17–4. Kamppailussa nähtiin myös ToPo-debyytti, kun 16-vuotias Sykki-kasvatti AkseliMäkinen pelasi uransa ensimmäisen ottelunsa miesten sarjoissa.

Lopputulos Munkkiniemen lauantai-illassa oli lopulta 104–80. Voitto oli ToPolle jo kuudes perättäinen.

Päivän tehomiehet

Juuso Kauppinen, siinä on päivän nimi. Kapteeni-Kauppinen taiteli tripla-tuplan tauluun, 25 pistettä, 12 levypalloa sekä kymmenen koriin johtanutta syöttöä. Hänelle tukea ottelussa antoivat myös 25 pistettä heittänyt Alvar Michelsen, 21 pisteen NicolasMeyer sekä 18 pistettä iskenyt EeroSahlberg. 12 levypalloa Kauppisen tavoin kaappasi IlkkaSirola. Neljä koriin johtanutta syöttöä antoivat Michelsen, Meyer sekä Sahlberg.

Hongalta kaksinumeroiseen pistemäärään ylsivät MarkusHyytiäinen (17 pts), RikuKorhonen (13 pts), GuledAbokar (12 pts) sekä VernonPayne (10 pts). Levypalloissa ja syötöissä aktiivisimpana oli Payne. Hän nappasi kahdeksan levypalloa ja alusti viisi koria syötöillään.

ToPon yhteistyökumppani Pleimore Padel palkitsi tänään Ruutu+:n välityksellä ottelun parhaat pelaajat. Pelaajat palkitaan laadukkaista luonnontuotteistaan tunnetun Kaurilan Saunan tuotepalkinnoilla. Palkitut pelaajat olivat tänään ToPon Juuso Kauppinen sekä Hongan Vernon Payne.