Katsaus edareiden alkukauteen

25.10.2022

Edustusjoukkueiden kaudet Naisten Korisliigassa ja Miesten 1. divisioona A:ssa ovat alkaneet vahvasti: miehissä ToPo pitää sarjan piikkipaikkaa hallussaan ja naisissakin sijoitus on vakuuttavasti toinen. Miehissä yhdestäkään ottelusta ei vielä ole poistuttu tappio niskassa, naisissa kauden ensimmäisen tappiollisen ottelun jälkeen Honkaa vastaan on neljä seuraavaa kulkenut ToPon komennossa. Viimeisimpänä voitto tuli EBT:stä Meri Damoiseauxin hurjan puolen kentän buzzer beaterin ansiosta!

HNY Groupin kummipelaaja Meri Damoiseaux on esittänyt hyviä otteita.

Naiset voittoputkessa kohti kahta kovaa kamppailua

Kausi alkoi naisilla vierasottelulla Tapiolassa, josta kotiin jouduttiin poistumaan pettyneinä. Honka oli kauden avausottelussa vahempi lukemin 90 - 69. Seuraavat kolme ottelua HBA:ta, Catzia ja Vimpelin Vetoa vastaan puolestaan sujuivat mallikkaasti ja ToPo otti kaikista kolmesta ottelusta selkeät voitot. Kauden viides kamppailu EBT:tä vastaan oli kauden tähän mennessä jännittävin, ja ottelu eteni alusta loppuun pienellä marginaalilla. Ottelun päätöshetket olivat Naisten Korisliigan syksyn, ja kenties koko kauden kovimmat, kun ToPon Meri Damoiseaux muutti kahden pisteen tappioaseman buzzer beaterilla pinnan voitoksi!

ToPon valmentaja Niko Kuusi on peräänkuuluttanut kauden alussa erityisesti oman pelisuunnitelman toteuttamista - niin hyökkäys kuin puolustuspäässäkin. Joukkue on kokenut viime kaudesta monia muutoksia, joten kauden alussa joukkue vaatii ymmärrettävästi aikaa yhteen hitsautuakseen. Viime kauden joukkueesta mukana on enää Magdalene Agyei, Meri Damoiseaux, Meri Kanerva ja Taru Tuukkanen. Uusina mukana puolestaan ovat Annika Aarrejoki, paluumuuttaja Saara Wahlgren, Saana Kujala, IImar'I Thomas ja Susiladiesin Ebba Pekonen sekä kokoonpanoon nostettu ToPon oma juniori Anna Gardziella.

Tilastollisesti kaikkein vahvimmin ovat esiintyneet IImar'I Thomas (25,2 pts / 8,4 reb / 2,6 ast) sekä Taru Tuukkanen (13,3 pts / 10,5 reb / 7,8 ast). Huomioitakoon myös se, että Taru puuttui kauden ensimmäisestä ottelusta, joten joukkue ei ole hävinnyt vielä ainoatakaan ottelua Tarun ollessa mukana!

Seuraavat ottelut ovat kovia tasonmittareita ToPolle. Tämän viikon lauantaina Kisikselle saapuu viime kauden mestari PeKa, joka ei ole hävinnyt kaudella vielä ainoatakaan ottelua, ja viikon päästä siitä Kisiksellä nähdään viime kauden hopeamitalisti Kouvottaret.


Katso alta Merin buzzer beater!

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Miehet toistaiseksi tappiottomia

Miehet ovat aloittaneet kauden suvereenisti kolmella voitolla kolmesta ottelusta. Kausi alkoi poikkeuksellisesti Pirkkolahallissa Kouvojen Akatemiaa vastaan, josta Torpan Pojat tyylitteli parinkymmenen pisteen voiton. Seuraavana tie vei tähtipaidat Turkuun ja Kupittaalle Kristikan vieraaksi. Ottelussa lisämausteensa toivat ToPon kaksi viime kauden Kristikalaista Ville Wuorenjuuri ja Jere Luoma, joille Kupittaan tutut korit tuntuivat sopivan mainiosti. Kotimatka ykköstietä 15 pisteen marginaalin turvin. Viime sunnuntain vierasottelu käytiin tutussa Pirkkolahallissa, jossa vastassa oli kautensa kahdella voitolla aloittanut HNMKY. ToPo onnistui toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaansa loistavasti, ja tästäkin ottelusta kaivettiin 25 pisteen voitto, joten Torpan Pojat liitävät toistaiseksi kolmen ottelun voittoputkessa.

Miesten joukkueessa on viime kauteen nähden sopivasti uutta ja vanhaa. Torpan tutut pelurit Eldar Skamo (14,0 pts / 16,0 reb / 7,7 ast / 1,7 blk), Alvar Michelsen (16,7 pts / 5,0 reb / 2,3 ast) ja Eero Sahlberg (10,7 pts / 2,7 ast / 1,7 stl) ovat pitäneet huolta siitä, että kentällä on sopivasti ryhtiä mukana. Uusista tulokkaista puolestaan Leo Nordbergin (15,5 pts / 9,0 reb / 7,5 ast / 2,5 stl) ja Ville Wuorenjuuren (14 pts / 2 ast) peliesityksiä on ollut ilo seurata.

Miesten voittokulkua yrittää seuraavaksi estää lauantaina Kisiksellä Oulu Basketball, joka metsästää kauden avausvoittoaan.

Kuva: Samira Lee

Kisis-tupla lauantaina 29.10.

Tule seuraamaan Kisikselle sopivasti peräjälkeen pelaavia naisten ja miesten joukkueita. ToPo - PeKa klo 15 ja Torpan Pojat - Oulu Basketball klo 18. Molemmat ottelut tuplalipulla yhteishintaan 15€!

Torppa Shopiin pääset alta!

Kuvasta pääset Torppa Shopiin