Kapteeni Sahlberg jatkosopimukseen

16.9.2022

Miesten joukkue rakentuu kovaa vauhtia, ja jatkosopimusuutinen on jälleen kerran vertaansa vailla. Eero Sahlberg on solminut jatkosopimuksen ja aloittaa kolmannen perättäisen kautensa tähtipaidoissa! Sahlbergin merkitys joukkueelle on valtavan suuri sekä kentällä että myös kentän ulkopuolella: ToPo on ollut finaaleissa molemmilla kausilla, kun hän on ollut joukkueessa mukana. Arvokkaan johtajuuden lisäksi tältä ToPon kasvatilta löytyy Korisliigaa sekä miesten 1A-divisioonaa uraltaan yli 100 ottelun verran kumpaakin, joiden päälle vielä 50 ottelua 1B-divisioonaa. Kovana heittäjänä tunnettu Sahlberg on viimeistellyt 1A-divarissa lähes 12 pistettä ottelua kohden kaudella 20–21.

 

Sahlberg ei ollut enää tässä kohtaa peliuraa aivan varma, jatkuuko kilpatason koripallo hänen osaltaan, mutta uran jatkuessa kotisalin osoite oli päivän selvä.

”Minulle ei ollut muita vaihtoehtoja kuin ToPo. Koriksen pelaaminen on kuitenkin vielä sen verran mukavaa touhua, että päätin jatkaa. Luotan myös siihen, että pystymme tämän kauden joukkueella pelaamaan nautinnollista koripalloa. Lisäksi ToPossa on hyvä valmennus sekä mukavat kaverit. Nämä asiat ratkaisivat lopulta päätöksen.”

 

Joukkueen kapteeniksi jälleen alkavalle kaudelle valittu Sahlberg nostaa viime kauden laadukkaan koripallon lisäksi lajista tärkeänä asiana myös joukkueen ja sen ilmapiirin.

”Suurin viime kaudesta käteen jäänyt asia oli kiva ja viihdyttävä koris, jota koko kauden pelasimme. Siinä oli mukava olla osallisena. Lisäksi viime kauden jengistä jäi käteen useampi todella hyvä ystävä, joukkueessa oli hyvä olla ja siinä oli hyvä henki. Sitä arvostan valtavasti.”

 

Torpan Poikien GM Jussi Syrjänen näkee myös valmentajan roolista sen, kuinka tärkeä palanen Sahlberg on pelaamisensa lisäksi myös joukkueen henkisellä puolella.

”Eero on viisas pelaaja, joka pystyy toteuttamaan systeemiä. Eero on kahtena perättäisenä kautena äänestetty yksimielisesti pelaajien toimesta kapteeniksi ja se kertoo hyvin paljon.”

 

Alkavan kauden joukkueesta kapteeni uumoilee totuttuun tapaan oikein laadukasta.

”Vielä on varhaista joukkuerakennuksen kanssa, mutta muodostumassa oleva porukka tulee olemaan viime kauden tapaan hyvä joukkue. Yhteinen sävel on jo alkanut löytymään ja kausi tulee olemaan nousujohteinen. Tavoitteenamme on olla parhaimmillaan kevään tosipeleissä. Kahtena peräkkäisenä vuonna olemme olleet finaaleissa, joten tämän kauden tavoite on ehdottomasti olla siellä taas mukana ja tällä kertaa kääntää vielä finaalitkin voitoksi!”

 

Sahlberg lähettää terveiset myös kausikorttiostoksia suunnitteleville. Kisiksellä tullaan näkemään joukkue, joka puhaltaa viihdyttävästi yhteen hiileen.

”Useampi viime kausien pelaaja on jatkamassa, sekä valmennus ja systeemi säilyvät pitkälti samana, joten myös alkavan kauden pelissämme pallo tulee liikkumaan paljon ja pelaamme korista joukkueena. Oli hienoa, että saimme viime kaudella paljon yleisöä peleihin. Toivottavasti samaa on tiedossa taas alkavalla kaudella.”

Kuva: Ville Vuorinen