Kansainvälisen tason jatkosopimus – Pekonen jatkaa naisissa

2.8.2023

Ebba on parhaillaan Kiinassa pelattavissa Universiadeissa. Kuva: Ville Vuorinen

Naisten kolmas jatkosopimus tuo joukkueeseen paljon kovien pelien kokemusta, kun Ebba Pekonen jatkaa naisten mukana myös alkavan kauden. Ebba saapui ToPoon viime kaudeksi kansainvälisiltä kentiltä, kun kausi 21–22 meni Espanjan ja Ruotsin sarjoissa. Kausi sujui niin hyvin, että kesäksi kutsu kävi Universiadijoukkueen mukaan, ja Ebba onkin parhaillaan Kiinassa tekemässä suomalaista koripallohistoriaa.


”Kesä on sujunut maajoukkueen kanssa treenatessa ja lisäksi olen käynyt osan kesästä ToPon treeneissä. On ollut kiva, että olen saanut treenata koko kesän terveenä. Universiadeissa olen hyvin mielin mukana edustamassa Suomea. Kiva päästä pelaamaan uusia maita vastaan.”, Ebba kertoo toiselta puolelta maapalloa.


Jatkosopimus Pekosen kanssa on ToPolle arvokas. Nuoresta iästä huolimatta Ebba on pelannut jo viisi kautta Korisliigaa ToPon ohella myös HBA:n riveissä. Nuorten ja aikuisten maaottelut yhteen laskettuna Susipaidan Ebba on pukenut päälleen jo lähes sata kertaa, eli tällaisen pelaajan moni ottaisi joukkueeseensa enemmän kuin mielellään. Naisten tuplamitalikausi jätti takapelaajalle kuitenkin tunteen, että myös alkava kausi on hyvä viettää Helsingissä.


”Viihdyin joukkueessa viime kaudella ja pidin pelityylistämme. Tuntui sopivalta jatkaa ToPossa. Meillä oli hyvä joukkue kasassa ja osoitimme, että pystymme ToPossa tavoittelemaan kärkisijoja. Valmennus oli hyvä ja treenaminen tuntui hyvälle. Mielenkiinnolla odotan uuden valmentajan tuomia asioita.”, Ebba avaa ajatuksiansa jatkosopimuksen tiimoilta.


Naisten menestyneestä joukkueesta on toistaiseksi julkaistu vasta kolme sopimusta, mutta kaikki kolme pelaajaa ovat olleet viime kaudelta tuttuja. GM Syrjänen on tyytyväinen siitä, että joukkueessa nähdään alkavalla kaudella monia kotiyleisön sydämiin itsensä jo pelanneita ToPolaisia.


”Ebba pääsi viime kauden aikana koko ajan paremmin sisään systeemiin ja siitä on todella hyvä jatkaa tulevalle kaudelle. Ebba on combo guard, jonka arvo joukkueelle on todella iso niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä.”, Syrjänen pohtii.


Uusi kausi tuo mukanaan naisiin uuden valmentajan Sandra Prieton. Joukkueen tavoite on asetettu korkealle. Ebba on tehnyt kesän kovasti töitä ja on valmiina alkavan kauden haasteisiin.


”Henkilökohtaisesti ensi kaudella haluan kehittyä pelaajana ja auttaa joukkuetta mahdollisimman hyvin. Joukkueen tavoitteena on varmasti parantaa viime kaudesta ja lähteä hakemaan kultaa molemmista.”


Kausikorttimyynti alkavalle kaudelle käynnistyy tänään ja luvassa on huikea tarjous elokuun ajaksi. Kannattaa olla valmiina ostoksille!