Junnujoukkueet hyvässä vauhdissa

25.10.2022

ToPon juniorijoukkueista pääsevät loputkin viimeistään lokakuun viimeisenä viikonloppuna vauhtiin, ja tähtipaitoja vilisee ympäri Uusimaata hurja määrä joka viikko. Alueen sarjoissa on tällä kaudella 24 ToPon joukkuetta, joiden lisäksi pelejä tulee junioreiden valtakunnallisten sarjojen seitsemälle ToPon joukkueelle. Kiireisimmät joukkueet ovat ehtineet pelata jo viikoittain syyskuun alusta asti, mutta supermikrot nuorimmaisina pääsevät vauhtiin vasta viikonloppuna. Niin pojista kuin tytöistäkin löytyy joukkue lähes kaiken ikäisten sarjoista.

Valtakunnallisissa sarjoissa syksyn karsintojen kautta sarjapaikkansa pelasivat U19 tytöt (1. div) ja U16 pojat (1.div). Tyttöjen ja poikien U17 ikäluokat ansaitsivat SM-sarjapaikkansa jo viime keväänä, samoin kuin U16 tyttöjen joukkue (SM). Lisäksi ToPon U15 tytöt ja pojat pelaavat valtakunnallista RPC-sarjaa, jossa pojat ovat aloittaneet kautensa kolmella voitolla. U14 ikäisissä taistellaan syksy 1. divisioonassa kevään SM-sarjapaikasta. Pojat ovat hyvissä asetelmissa sarjan kolmantena viidellä voitolla ja yhdellä tappiolla. Tytöt puolestaan löytyvät taulukon kahdeksannelta sijalta kolmella voitolla ja neljällä tappiolla. Seitsemän parasta joukkuetta pelaavat keväällä SM-sarjaa, joten asetelmat ovat kutkuttavat molemmilla joukkueilla!

Mikko Halila valmentaa tällä kaudella kolmea juniorijoukkuetta, mutta saimme hänet yhytettyä kaikkien kiireiden keskeltä kommentoimaan alkanutta kautta.

"Upeasti on lähtenyt kausi käyntiin. Valmentajalla on ollut paljon puuhaa ja olemme saaneet todella paljon uusia junioreita toimintaamme mukaan. Aloitin viisi vuotta sitten 2009 poikien kanssa, milloin meillä oli noin kymmenen poikaa. Nyt meillä on jo rikkoutumassa neljänkymmenen innokkaan harjoittelijan rajapyykki. U14 poikien ja tyttöjen sekä 2012 poikien sarjoissa olemme saaneet kokea hienoja voittoja, trillereitä sekä myös raskaita tappioita, mitkä vievät meitä koko ajan eteenpäin. Odotan innolla mitä kaikkea kausi tuo tullessaan."

Kaikki ToPon ottelut löydät Koripalloliiton uudesta tulospalvelusta TÄÄLTÄ. Saat palvelusta valittua näkymään erikseen vain kotiottelut, tai sekä koti- että vierasottelut.