Jere Luoma Kristikasta Helsinkiin

21.9.2022

Kuva: Harri Vallila

Miesten isojen pelaajien rotaatio saa mukaan uuden palasen, kun Jere Luoma siirtyy Turun Kristikasta ToPoon. Luoma on ehtinyt muutaman viikon harjoitella yhdessä miesten kanssa, mutta hän on nyt jo sulautunut joukkoon erinomaisesti.

 

GM Syrjänen näkee Laukaan Urheilijoista lähtöisin olevan sentterin tuovan ToPon peliin paljon lisäarvoa.

”Jere on ollut mukana vähän aikaa, mutta osoittanut jo nyt olevansa erittäin hyvä osa joukkuetta. Jere tekee asioita, mitkä ei välttämättä näy tilastoissa ja uskon, että Jere pystyy toteuttamaan systeemiä erittäin hyvin.”

 

Luoma itse kertoo, että muutto pois Turusta oli siviilielämän syistä johtuen tehtävä, ja päätös jatkaa uraa juuri ToPossa oli kohtalaisen helppo.

”Työt toivat minut tänne pk-seudulle jo viime kauden aikana, mutta nyt kauden jälkeen pääsi vihdoin kunnolla kotiutumaan tänne.

Olen kuullut paljon hyvää ToPosta, tunsin ennestään pelaajia täältä ja monta kautta olen seurannut vastustajana ToPon hyvää meininkiä. Muutamien treenien ja Jussin kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen oli päätös aika helppo tehdä.”

 

Luoma on urallaan nähnyt Korisliigaa lähes 100 ottelun verran ja miesten 1A-divisioonaa lähes 200 ottelun verran, mutta silti uusi ympäristö tähtipaidoissa on hänelle motivoiva. Miesten tavoite tälle kaudelle on selkeä, johon myös Luoma yhtyy.

”Joukkue vaikuttaa aivan mahtavalta! Kaikilla on hieno asenne treeneissä ja kilpaillaan tosissaan, mikä motivoi erittäin paljon. Meiltä löytyy rutkasti kokemusta, mutta paljon hyviä nuoria pelaajia. 

Tavoite on vielä kehittyä pelaajana mahdollisimman paljon, jossa kokeneet pelaajat ja valmentajat varmasti auttavat. Tavoite on joukkueena pelata mahdollisimman pitkälle kevääseen.”


ToPon fanit ja juniorit tulevat näkemään Kisiksen parketilla pelaajan, joka omalla tekemisellään tulee sytyttämään niin oman joukkueen kuin koko yleisön. Luoma kuvaa olevansa ennen kaikkea joukkuepelaaja ja työmyyrä, joka laittaa kroppaansa likoon ja jättää itsestään kaiken kentälle. Nyt kannattaa siis suunnata kausikorttiostoksille ja varmistaa paikkansa eturivissä Kisiksen illoissa!