Jännitysnäytelmä Munkkiniemessä

14.1.2021

Naisten Korisliiga jatkui keskiviikkoiltana Munkkiniemessä, kun ToPon vieraaksi oli saapunut Vimpelin Veto.

Kotijoukkue tuli otteluun todella hyvällä ja raikkaalla jalalla. Varsinkin puolustuspäässä ToPon tekeminen oli laadukasta ja Vedolla oli suuria vaikeuksia päästä hyviin ratkaisuihin. ToPon Nea Kuisma oli alusta alkaen hyvässä vireessä, ja heitot upposivat hyvällä prosentilla sisään. Avauskympin jälkeen ToPo johti ottelua 17–13.

Veto tuli hyvin toiseen jaksoon sisään, mutta ToPo vastasi nopeasti 9–0 runilla ja ero kävi suurimmillaan kymmenessä pisteessä. ViVe tuli jakson edetessä jälleen lähemmäksi, mutta pitkälle tauolle lähdettiin ToPon johtoasemasta 37–31. Avauspuoliaika oli kokonaisuudessaan kotijoukkueen hallintaa ja ToPo pelasi pirteää koripalloa.

Tauon jälkeen Vimpeli otti kuitenkin ToPon johtoasemaan vähitellen kiinni ja puolessa välissä kolmatta neljännestä Mariah Millerin kolmonen tasoitti ottelun (45–45). ToPo kuitenkin jatkoi kovaa taistelua ja puolustuspäässä tuli monipuolisesti onnistumisia. Puolen tunnin pelaamiseen jälkeen tilanne MYKin digitaaleilla oli ToPon eduksi lukemat 56–51.

Vierailijat tulivat jälleen kovaa neljänneksen alkuun ja Doniyah Cliney vei joukkueen pitkästä aikaa johtoon puolentoista minuutin pelin jälkeen. Ottelu oli tasaista vääntöä, ja vaikka Veto pääsi ajoittain muutaman pisteen karkuun, ToPo nousi aina takaisin.

25 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä Mariah Miller iski ViVen neljän pisteen karkumatkalle vapaaheittoviivalta. Nea Kuisma kavensi kakkosellaan aikalisän jälkeen ja vierailijoiden huolimaton pallonhallinta toi heti perään pallon takaisin ToPolle. Elina Mäntynen paukutti upean kolmosen pohjaan 11 sekuntia ennen loppua, joka vei ToPon jälleen johtoon.

Viimeisen kymmenen sekunnin aikana ViVen Riikka Kujala sekä ToPon Ida Myllyoja pääsivät vielä vapaaheittoviivalle. Kujala naulasi molemmat, Myllyoja vain toisen. Viimeisellä sekunnilla Elina Mäntynen pääsi vielä kokeilemaan voittoheittoa, mutta kolmonen ei osunut ja tämän myötä kamppailu meni jatkoajalle lukemissa 81–81.

Jatkoaika oli ToPon kannalta murheellinen kun kotijoukkueeen heitot kimposivat raudoista kerta toisensa jälkeen eikä onnistujia tahtonut löytyä millään. Vierasjoukkue pääsi pelitapahtumien osalta tasaisesti edenneellä jatkoajalla heittämään tärkeitä koreja vapaaheittoviivalta ja Vimpeli pääsi näin juhlimaan voittoa lukemin 82–89.

Ottelun tehonaiset

ToPon Nea Kuisma oli läpi ottelun hyvässä heitossa ja hän iskikin Korisliigauransa ennätyspisteet, 26. Pisteiden päälle Kuisma syötti viisi koria. Elina Mäntynen heitti 15 pistettä ja Ida Myllyoja nappasi tupla-tuplan (10 pts, 10 levypalloa). Syötöissä ykkönen oli Tessa Virtanen kuudella koriin johtaneella syötöllä. Pirteällä pelipäällä oli myös Magdalene Agyei (9 pts, 4 levaria, 2 riistoa, 2 blokkia).

Vedon voiton takuukolmikkona toimi amerikkalaisvahvistukset. Doniyah Cliney (27 pts, 18 levypalloa, 7 syöttöä), Kayla Gordon (20 pts, 20 levaria, 4 syöttöä) sekä Mariah Miller (18 pts, 9 levaria) olivat kaikki varsin oivalla pelipäällä. Kujalan siskokset Riikka (16 pts, 4 levaria, 3 syöttöä) sekä Anni (4 pts, 6 levaria, 4 syöttöä) auttoivat parhaansa mukaan.