Ida Myllyoja palaa ToPo-paitaan

1.9.2023

Ida vietti viime kauden vaihto-opiskelijana Ruotissa, mutta koris ei jäänyt sielläkään. Kuva: Harri Vallila

Naiset matkaavat tänään ensimmäiseen valmistavaan otteluunsa Hyvinkään Martinhalliin. Joukkue on vahvistunut kesän aikana yhdellä paluumuuttajalla, kun Ida Myllyoja tekee paluun Helsinkiin.

Ida on tuttu peluri ToPon väreissä. Hän pelasi naisten Korisliigaa yhteensä kolme kautta vuosina 2018-2021 ja divaria kauden verran 2021-2022. Viimeisimmällä liigakaudellaan 4-5 paikan rotaatioon solahtava Ida tilastoi 7,2 pistettä, 7,3 levypalloa sekä 2,5 syöttöä ottelua kohden. Kultajuhliin päättyneellä divarikaudellaan Ida oli sarjan parhaita pelaajia kovilla tupla-tupla tilastoillaan 17,3 / 12,7 / 4,0 / 2,7 stl.

Viime kauden tämä Turusta lähtöisin oleva pelaaja vietti Ruotsissa vaihto-opiskelijana, jossa hän jatkoi edelleen koripalloilua. Tälle kaudelle osoitteeksi valikoitui tuttu seura.

"ToPoon oli luonnollista palata, koska täällä on ollut hyvä olla aikaisemmin. Tuttuja pelikavereita ja valmennus, mutta myös uusia kasvoja mukana tulevalla kaudella.", Ida kertoo valinnastaan palata ToPoon.

GM Syrjänen on valmentanut Idaa ToPossa aiemminkin, joten tuttu pelaaja oli hyvä kiinnittää taas osaksi joukkuetta.

"Idan monipuolisuus pelaajana antaa meille vaihtoehtoja, niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä. Hän on hyvä levypallopelaaja, joka pystyy heittämään ja ajamaan. Lisäksi Ida pystyy puolustamaan useampaa pelipaikkaa.", Syrjänen kuvailee.

Ida itse huokuu jo varmuutta siitä, että alkava kausi tulee olemaan ToPolle hyvä.

"Oon tosi hyvillä fiiliksillä! ToPossa on ollut hyvä meininki muutaman viime kauden aikana ja uskon, että se jatkuu.", Myllyoja arvioi.


Naisten ensimmäinen kotipeli on enää kuukauden päässä. Pyrintö saapuu Kisahallille lauantaina 7.10.! Osta kausari ja varmistat paikkasi Kisiksen hurmoksessa!


Naisten sopimustilanne: Aarrejoki, Agyei, Damoiseaux, Gardziella, Myllyoja, Pekonen, Thomas, Tuukkanen, Tyson-Thomas / valmennus Prieto & Syrjänen